Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες κυρίως στη Μακεδονία και το ανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες ενώ στην περιοχή της Κέρκυρας και γύρω από αυτήν θα υπάρχουν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες από νωρίς το ξημέρωμα φαινόμενα που θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και τις περιοχές της Ηπείρου των υπολοίπων νησιών του Ιονίου και παροδικά και τη δυτική Στερεά προς τις μεσημεριανές ώρες. Λίγα τοπικά φαινόμενα άνευ σημασίας θα σημειωθούν και στα ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας έως το απόγευμα με βελτίωση παντού έως το βράδυ εκτός από την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα νησιά του Ιονίου που ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κατά περιόδους.Μέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση από το απόγευμα και μεταβλητοί ασθενείς στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και ως 25 με 26 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση προς το βράδυ.Μέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

++++++++++++++++++

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές φαινόμενα τα οποία προς το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Μέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι στο Αιγαίο 2-3 μποφόρ και βορειοδυτικοί 2 με 3 και αργότερα 4-5 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αρχικά μόνο στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με γρήγορη βελτίωση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν ομίχλες κατά τόπους το πρωί και το βράδυ και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα.Μέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και πιθανότητα ομίχλης κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά νότιοι νοτιοδυτικοί 2 μποφόρ στα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

+++++++++++++++

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί από ομίχλες στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το ανατολικό Αιγαίο και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.Μέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά στα Δωδεκάνησα και 5 μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και έως 25 με 26 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία & Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και το μεσημέρι και το απόγευμα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ οχι μόνο στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα.Μέτρια συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ γύρω από την πόλη και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα θαλάσσια αλλά και το εσωτερικό της πεδιάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πέδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *