Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/10/2023

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα στο εσωτερικό αυτών και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους σε τμήματα της Κρήτης με λίγες τοπικές βροχές έως και το απόγευμα ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα σε κάποια ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου και εκεί δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν το Ιόνιο και το Θερμαϊκό νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ στα δυτικά τα νότια πεδινά το Ιόνιο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στα ορεινά όπου δεν αποκλείεται βροχή με γρήγορη βελτίωση. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας όχι μόνο ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο προς το βράδυ 8μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και 26 με 28 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλια και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν και τοπικές ομίχλες στην πεδιάδα και κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά το πρωί και το βράδυ είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθεί ομίχλη στην πόλη και γύρω από αυτήν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα νοτιοδυτικοί στα ορεινά με την ίδια ένταση και γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην περιοχή Φαρσάλων έως 24 με 25 και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ανατολικά πεδινά ,παραθαλάσσια αλλά και νησιώτικα τμήματα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν νωρίς το πρωί στη Θράκη όπου δεν αποκλείονται λίγες ασθενείς βροχές και προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και στα σύνορα της Μακεδονίας με τα Σκόπια και την Αλβανία που δεν αποκλείονται και εκεί κάποιες σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας.Πιθανώς καταιγίδες στα ανοιχτά της Κέρκυρας προς την αλλαγή της ημέρας θα επηρεάσουν και το νησί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στο Αιγαίο και 7 και τοπικά στα βόρεια και 8 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας από 10 έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην ανατολική Στερεά τα πεδινά της Πελοποννήσου και τη βόρεια Κρήτη 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα ανοίγματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και προς το βράδυ στις Σποράδες 5 ανατολίτικες 3-4 στα ορεινά και μεταβλητή στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδία των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην περιοχή Λάρισας Βελεστίνου Φαρσάλων έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποραδες από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *