Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα σε τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας το επόμενο διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου 2023. Επικαιροποιημένος χάρτης φαινομένων για όλη τη χώρα και αναλυτικές προγνώσεις για νομό Αττικής νομό Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Θεσσαλίας και Σποράδων.

Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν την κίνηση ασθενούς βαρομετρικού χαμηλού στα δυτικά της χώρας μας με μέτωπα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και του Ιονίου αύριο Τρίτη κυρίως απο το πρωι αλλά και την Τετάρτη έως και το μεσημέρι.

Όπως φαίνεται και στο χάρτης φαινομένων που ετοιμάσαμε για σας αξιόλογα φαινόμενα υπό τη μορφή καταιγίδων θα σημειωθούν την Τρίτη το πρωί σε όλα τα νησιά του Ιονίου στα παραθαλάσσια της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου ενώ όσο προχωρούμε προς το απόγευμα και το βράδυ θα επηρεαστεί το Κρητικό πέλαγος οι Κυκλάδες και τα ξημερώματα της Τετάρτης και τα Δωδεκάνησα και τα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης.

Βροχές ποτιστικού χαρακτήρα θα σημειώνονται σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας πρώτα στα δυτικότερα τμήματα της χώρας έως και αύριο το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια αξιόλογα φαινόμενα και κατά τόπους έντονα θα εκδηλωθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας  της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και νησιών του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα περισσότερα τμήματα της χώρας θα επηρεαστούν το Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα περισσότερο, ενώ λιγότερο η Κρήτη τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου  και η Θράκη.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από νωρίς αύριο το πρωί θα συννεφιάσει και μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους που το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενταθούν προσκαιρα. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Γενικώς αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε όλο το νομό

Για το νομό Αττικής προβλέπεται αρχικά καλός και ζεστός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθεί τοπική καταιγίδα κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα το Σαρωνικό καθώς και στα ανατολικά του νόμου ενώ στο κέντρο και τα υπόλοιπα τμήματα στο εσωτερικό τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και το πρωινό της Τετάρτης οπου ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται στα βουνά μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα από το πρωί στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέτριας έντασης κατά περιόδους ενώ μετά το μεσημέρι θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές στα προαναφερθέντα ορεινά και γρήγορα από το μεσημέρι προς το απόγευμα θα επηρεαστούν και τα πεδινά τμήματα όλου του διαμερίσματος και τα παραθαλάσσια αλλά και οι Σποράδες έως και αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης άστατος καιρός θα επικρατεί μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες με τοπικές βροχές φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν παντού. Γενικώς αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα ενώ στα ορεινά κυρίως στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *