Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-18/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. 

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τμήματα και το ανατολικό Αιγαίο αλλά γρήγορα από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές ενώ σταδιακά φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη το βορειοανατολικό Αιγαίο και παροδικά τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τη Χαλκιδική τις Σποράδες και την Εύβοια. Έως αργά το βράδυ θα επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς με φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας καθώς και τα βόρεια της Κρήτης. Επισημαίνεται ότι δεν θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο κεντρικό Αιγαίο στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νότια Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίθετα στην περιοχή της Θράκης θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές στα βουνά και αρχικά ενώ από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και ενδεχομένως πολύ λίγα και στο εσωτερικό πεδινό κομμάτι της περιφέρειας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πολυ ασθενη σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αλλά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά κατά περιόδους με πολύ μικρή πιθανότητα ψιχάλας και βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι 4 μποφόρ στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 13 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25.

+++++++++++

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023.

Άστατος καιρός στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά με τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα οι οποιες θα επεκταθούν κατά τόπους και στα νησιά του Ιονίου πριν από το μεσημέρι όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά προς το μεσημέρι φαινόμενα θα σημειωθούν και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της υπόλοιπης Πελοποννήσου της κεντρικής Στερεάς και προς το απόγευμα και σε τμήματα της Θεσσαλίας της Εύβοιας της βόρειας Στερεάς και της Θράκης αργά τη νύχτα. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας  και της δυτικής Θεσσαλίας θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί και αργότερα νοτιοδυτικοί 4 με 5 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία έως 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στα υπολοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα και ως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στη νότια Ελλάδα καιτα νησιωτικά του νοτίου Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλα γρηγορα οι νεφωσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλώθουν τοπικές βροχές στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και την περιοχή Ελασσόνας ενω οσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και αργά το απόγευμα προς το βράδυ και στη Μαγνησία και τις Σποράδες και θα είναι μέτριας έντασης. Μόνο στην περιοχή της Πίνδου και ενδεχομένως στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές μέτριας έντασης έως και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια και νοτιοανατολικοί 3 με 4 στα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα καθώς και στο βόρειο Αιγαίο άστατο καιρό με τοπικές βροχές κατά περιόδους και στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα σε επιμένουν στις προαναφερθείσες περιοχές έως και το απόγευμα ενώ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής Στερεάς των Δωδεκανήσων το μεσημέρι και το απόγευμα και ενδεχομένως της Κρήτης με σταδιακή εξασθένηση στα ηπειρωτικά αργά το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από ομίχλες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο σε νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως η Μυτιλήνη και η Χίος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Κρητικό Πέλαγος και 7 από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και το βορειοανατολικό Αιγαίο και έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και τοπικά στην Κρήτη τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Πελοπόννησο 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους αλλά ο καιρός στα σταδιακά θα βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 2-4 στα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 19 με 21 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και τα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-18/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *