Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-15/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στην Κρήτη και κυρίως στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες η καταιγίδες έως και το απόγευμα με βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα και ως 25 με 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα παραθαλάσσια και νησιωτικά της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ γύρω από λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς στα πεδινά και 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας καθώς και στην περιοχή Βελεστίνου από 9 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25.

++++++++++++++++++

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και νωρίς το πρωί στην ανατολική Κρήτη που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες παροδικές βροχές με γρήγορη βελτίωση. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και εως 25 με 27 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς το απόγευμα με την ίδια ένταση και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 10 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25.

+++++++++++++

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες το πρωί κυρίως στη δυτική ηπειρωτική χώρα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες κατά περιόδους ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια νοτιοδυτικοί δυτικοί 3 με 4 και στη θάλασσα Κυθήρων 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και έως 25 με 27 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ασθενείς και γρήγορα νότιοι 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα και στα ορεινά και πεδινά νοτιοδυτικοί 2 με 3 το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στο στη Μαγνησία από 11 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 25.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *