Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Μακεδονίας και της κεντρικής Στερεάς οι νεφωσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπορες η καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στην περιοχή του Δωδεκανήσου βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές 3 με 4 και αργότερα στο βόρειο Ιόνιο και 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και έως 27 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου και αργά το βράδυ πιθανόν στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και το βράδυ και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ψιχάλα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα παραθαλάσσια τμήματα 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι στα πεδινά ανατολικοι 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 12 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 26.

++++++++++++++++++++

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται στην ανατολική Θεσσαλία την Πιερία τη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα παραθαλάσσια της Φθιώτιδας τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές οι οποίες νωρίς το πρωί θα επεκταθούν και στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς των Σποράδων και αργά το απόγευμα και σε τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς των νησιών του Ιονίου και του εσωτερικού και δυτικού τμήματος της Πελοποννήσου ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού εκτός από τα νησιά του Ιονίου από κάποιες τοπικές μπόρες θα συνεχιστούν. Επισημαίνει ότι τα φαινόμενα πιθανώς για λίγες ώρες να είναι έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα παραθαλάσσια του Πηλίου της Όθρυς και ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές του Κισσάβου του Μακρυχωρίου της Αγίας του Μαυροβουνίου και της Ελασσόνας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ  και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου την δυτική ηπειρωτική χώρα και τα Δωδεκάνησα και ως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πέδινα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά όσο ξημερώνει και σε περιοχές πεδινές της Ελασσόνας της Αγιάς του Βόλου της Αγχιάλου της Ελασσόνας της Λάρισας και μετά το μεσημέρι λίγα σποραδικά φαινόμενα και στις περιοχές Φαρσάλων Τρικάλων και Καρδίτσας με σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και παντού και μετά παντού. Στην περιοχή των Σποράδων δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι για λίγες ώρες ισχυρά στα παραθαλάσσια και ορεινά τμήματα του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλίου της ευρύτερης περιοχής Αγίας Μακρυχωρίου Ελασσόνας και Συκουρίου.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή λίγες μπόρες κατά περιόδους κυρίως νωρίς το πρωί αλλά ο καιρός από το μεσημέρι και μετά θα σημειώσει μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση το βράδυ και γενικά από ανατολικές νοτιοανατολικές 2 με 3 στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 13 έως τις 20 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 23.

+++++++++++++++++++

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλες τις περιοχές σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου δεν αποκλείονται λίγες βροχές ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα σε τμήματα των Δωδεκανήσων και ορεινών κυρίως τμημάτων της Κρήτης μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ αρχικά με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και από μεταβλητές διευθύνσεις 2 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στα δυτικά λίγο υψηλότερη καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και ειδικές τοπικές νεφώσεις το πρωί στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και νοτιοανατολικοι το μεσημέρι και το απόγευμα στα πεδινά και παραθαλάσσια 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 23.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *