Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται στη Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια τη Χαλκιδική την Πιερία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες ενω σποραδικα φαινόμενα θα επεκταθούν νωρίς το πρωί και στην Φθιώτιδα τη Βοιωτία και τμήματα της βόρειας Αττικής και των ορεινών της Κρήτης. Σταδιακά προς το μεσημέρι λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου υπό τη μορφή βροχών αλλά αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει παντού και ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλύτερος καιρός ο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα ενώ λίγο χαμηλότερη θα είναι στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας. 

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ στο νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στο Πήλιο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους αξιόλογα αλλά όχι έντονα. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενισχυθούν για λίγο και στην πεδιάδα αλλά ο καιρός παντού από το απόγευμα θα βελτιωθεί.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες τοπικές μπόρες το πρωί έως και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και νωρίς το πρωί στις Σποράδες και 5 και ανατολικοι 2 με 3 νωρίς το πρωί και το μεσημέρι στα πεδινά με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησία τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26.

++++++++++++++++++

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Μικρή πιθανότητα στα βουνά της Κρήτης για κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα και σε αυτήν την περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία  και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι μόνο στα βουνά για λίγες ώρες και βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και 3-4 στα θαλάσσια με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 12 καιρός 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25.

++++++++++++++++++++

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική τις Σποράδες  τη Μαγνησία την Εύβοια και αργότερα προς το μεσημέρι και σε κάποια ορεινά τμήματα της Βοιωτίας της Αττικής της Θεσσαλονίκης και των Σερρών όπου δεν αποκλείονται λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους και αργά το απόγευμα και σε κάποια βουνά της ηπειρωτικής χώρας με βελτίωση παντού έως αργά το βράδυ. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα βόρεια και κεντρικά τμήματα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με στροφή και εκεί σε ανατολικούς βορειοανατολικούς ενώ μετά το μεσημέρι βοριάδες θα επεκταθούν σε όλο το Αιγαίο και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα έως 25 με 26 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα νωρίς το πρωί στη Μαγνησία και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές πολύ μικρής έντασης και διάρκειας φαινόμενα από το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας ο καιρός θα παραμείνει πολύ καλός ο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και γρήγορα και στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ και στα πεδινά θα επικρατήσει ανατολικό ρευμα έως 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε Τρικαλα Καρδίτσα Λάρισα και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στο Βόλο από 12 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 23.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *