Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας νωρίς το πρωί. Λίγες αραιές νεφώσεις δεν αποκλείεται στα ορεινά τμήματα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και βορειοδυτικοί 2 με 3 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια τα Δωδεκάνησα και ως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και τις Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα γύρω από λίμνες και ποτάμια τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3/4 μποφόρ στις Σποράδες και αργότερα στα παραθαλάσσια νότιοι 2 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

++++++++++++++++++

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με αρέσει νεφώσεις κατά περιόδους στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών τις μεσημεριανές ώρες στα νησιά του Ιονίου και κάποια ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια τμήματα και τα Δωδεκάνησα και ως 25 με 27 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως το πρωί και το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι και νοτιοανατολικοι στα παραθαλάσσια το απόγευμα 2 με 3 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 12 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

+++++++++++++++++

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αρέσει νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα για σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες υπάρχει για τα ορεινά ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και του εσωτερικού της Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και νότια Πελοπόννησο και ως 25 με 27 στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες και ημιορεινά όλων των νόμων της περιφέρειας μικρής έντασης και διάρκειας ενώ πιθανόν να είναι τοπικά αξιόλογα για λίγη ώρα στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και την περιοχή του Ολύμπου  και Κισσάβου στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους από το μεσημέρι και μετά όπου δεν αποκλείεται τον Όλυμπο τον Κίσσαβο και τις γυρω ημιορεινές περιοχές να σημειωθούν σύντομες μπορες ή καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια και γρήγορα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ και ανατολικοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *