Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/10/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες κατά περιόδους έως και τις απογευματινές ώρες που ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και πιθανόν να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3-4 στα βόρεια και 5 με 6 στα κεντρικά και νότια τμήματα και βορειοδυτικοί 2 με 4 στα υπόλοιπα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τα δυτικά έως 26 με 28 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα το ανατολικό Αιγαίο και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που το μεσημέρι θα αυξηθούν στα βουνά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη μπόρα με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και ασθενείς μεταβλητοί στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 27.

+++++++++++++++

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπορες κυρίως στα ορεινά τμήματα ενώ στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις για λίγες ώρες στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί 2 με 4 στα υπόλοιπα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και έως 25 με 27 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ αρχικά στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά και ενίσχυση του νέου αργά το βράδυ σε βορειοανατολικούς ανατολικούς 2-4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ το νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 26.

++++++++++++++++++

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023.

Προβλέπεται στην Κρήτη άστατος καιρός με τοπικές βροχές και λίγες μπορες κατά περιόδους ενώ γρήγορα από νωρίς το πρωί τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα παράλια της Πιερίας της Λάρισας της Μαγνησίας της Εύβοιας  στα νότια της Πελοποννήσου και των Σποράδων όπου θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές φαινόμενα πιθανόν να επηρεάσουν στη συνέχεια και το εσωτερικό της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ σε όλες τις περιοχές εκτός από την Κρήτη όπου άστατος καιρός θα συνεχίζεται έως και αργά το βράδυ. Πιθανώς αξιόλογα αλλά όχι έντονα τα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 με 29 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και έως 24 με 27 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα πριν από το πρωι στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές φαινόμενα που πιθανόν για λίγο να επηρεάσουν το μεσημέρι και το απόγευμα και κάποια πεδινά τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας Μαγνησίας και Καρδίτσας πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σύντομες βροχες και γρηγορης βελτίωσης από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ αρχικά στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και νοτιοι στα παραθαλάσσια τμήματα 2 με 3 μποφόρ και ανατολικοι ασθενεις στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *