Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-30/9/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται άστατος καιρός στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί με σποραδικές μπόρες κατά περιόδους ενώ προς το μεσημέρι λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν στην υπόλοιπη Θεσσαλία στην υπόλοιπη Πελοπόννησο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα στην Ήπειρο στη δυτική Μακεδονία και την Κρήτη με σταδιακή βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κρήτη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά για λίγες ώρες στην περιοχή της ανατολικής Εύβοιας που βλέπει προς το Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί και γρήγορα βορειοδυτικοί στο Αιγαίο 3-4 και τοπικά στα κεντρικά 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της δυτικής και βόρειας χώρας από 11 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και Τα νησιωτικά από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με ανοίγματα του καιρού στο εσωτερικό της πεδιάδας κατά περιόδους αλλά και τοπικές νεφώσεις πρώτα στο νομό Μαγνησίας και Σποράδων με λίγες διάσπαρτες μπόρες και το μεσημέρι και το απόγευμα ενδεχομένως και σε κάποια τμήματα της πεδιάδας αλλά και των ορεινών τμημάτων πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Ο καιρός αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται σχετικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα ανοίγματα του καιρού και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά δεν αποκλείονται σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά στην Κρήτη άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως λίγες καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού καιρός από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά όσο πάμε προς το μεσημέρι κυρίως στην Εύβοια την ανατολική Στερεά τα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας της Πελοποννήσου της υπόλοιπης Στερεάς του ανατολικού Αιγαίου και της Ηπείρου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες διάσπαρτες μπόρες με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ σε όλη τη χώρα. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νότια από το μεσημέρι και 6 με εξασθένηση αργά το βράδυ και από βορειοδυτικές 2 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της χώρας και ως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται σχετικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και τα ορεινά της υπόλοιπης περιφέρειας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων και γρηγορης βελτιώσης παντού από αργά το απόγευμα. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και 2 με 3 στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από το 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *