Τελευταία καιρικά νέα για Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο και Εύβοια – Εντονα φαινόμενα!!

Για τους κατοίκους της Θεσσαλίας…. Τελευταία καιρικά νέα….

Ο Ηλίας αποδεικνύεται ” τραμπολίνο” κινούμενο σε πρώτη φάση νοτιότερα από το αναμενόμενο και σε δεύτερη φάση βορειότερα από το αναμενόμενο. Αποτέλεσμα ήταν οι βροχές που περίμεναν στη Θεσσαλία και στη συνέχεια στη Στερεά Ελλάδα να σημειωθούν πρώτα στη Στερεά Ελλάδα και στη συνέχεια στη Θεσσαλία με μεγάλη κιόλας ένταση αλλά καμία σχέση με τον Ντάνιελ. Το πρόβλημα είναι ότι το έδαφος είναι κορεσμένο και δεν απορροφά καθόλου νερό και έτσι παρόλο που τα ποσά υετού που έπεσαν και θα πέσουν και τις επόμενες ώρες είναι μικρότερα θα προκαλούν τεράστιες καταστροφές στις ήδη χτυπημένες περιοχές.

Έως τις 6:00 το πρωί θα συνεχιστούν τα φαινόμενα κατά τόπους ισχυρα στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Καρδίτσας στο νομό Μαγνησίας και σε τμήματα του νομού Λάρισας από τη Λάρισα και νοτιότερα με βροχές και καταιγίδες προερχόμενες από συνεχή ανατροφοδότηση υγρασίας από το Αιγαίο. Λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα βορειότερα τμήματα της Λάρισας και στα βορειότερα του νομού Τρικάλων.

Έως τις 12 το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στο νομό Μαγνησίας και ιδιαίτερα στην περιοχή Βόλου Πηλίου και Σποράδων και κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρά ενώ πολύ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σταδιακά στο Νομό Καρδίτσας και την περιοχή Φαρσάλων στο νομό Λάρισας. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενο στις υπόλοιπες περιοχές των νόμων Λάρισας και Τρικάλων.

Έως τις 6 το απόγευμα θα συνεχιστεί η σύγκλιση να βρίσκεται πάνω από τις Σποράδες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες όπως και στο Πήλιο ενώ πολύ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην περιοχή Αλμυρού στα νότια του νομού Λάρισας και στα νότια της Καρδίτσας. Στις άλλες περιοχές λήξη φαινομένων.

Έως αργά το βράδυ αύριο καιρός θα έχει βελτιωθεί σημαντικά και λίγα σποραδικά φαινόμενα θα σημειώνονται στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες πολύ μικρής όμως έντασης και διάρκειας σε σχέση με αυτά που έχουμε αυτή την ώρα.

Συμπερασματικά η γενική εικόνα είναι πολύ επικίνδυνη για ολόκληρο το νομό Μαγνησίας για την περιοχή Φαρσάλων Κάρλας από το νομό Λάρισας και στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Καρδίτσας και τα νοτιότερα του νομού Τρικάλων.

 

Για την βόρεια Στερεά Ελλάδα  την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια…. Τελευταία καιρικά νέα….

Έως και τις 6:00 το πρωί έντονες βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόρειο κομμάτι της Εύβοιας  και αξιόλογες σε νομό Ευρυτανίας και στα βορειότερα του νομού Φθιώτιδας Βοιωτίας και Φωκίδας.

Έως τις 12 το μεσημέρι έντονα φαινόμενα στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Εύβοιας στην Οθρςυ και τμήματα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας κοντά στο Μαλιακό και ενδεχομένως σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως Λήμνος Μυτιλήνη και δυτικές Κυκλάδες.

Έως τις 6 το απόγευμα βελτιωμένος καιρός με λίγες σποραδικές καταιγίδες στα νησιά των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου.

Έως τις 12 το βράδυ σταδιακή βελτίωση του καιρού με απομεινάρια στην Εύβοια την ανατολική Στερεά Ελλάδα και κεντρική και νότια Πελοπόννησο.

 

Το φαινόμενο Elias χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σπάνιο και έντονο και συγκαταλέγεται μαζί με τον Ιανό και τον Daniel σε φαινόμενα με πολύ μικρή δυνατότητα παρέμβασης και αποσoβησης καταστροφών.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *