Ο ELIAS απειλεί αλλά με πολύ μικρότερα δόντια από τον Daniel. Αναλυτικές προγνώσεις Θεσσαλίας, νομού Αττικής, νομού Θεσσαλονίκης και χάρτες διαβάθμισης κινδύνου

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε για σας από 2 διαφορετικές εκδοχές (ensembles) του προγνωστικου μοντέλου μας δίνουν μερικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που είχαμε έως χθες. Οι χάρτες δείχνουν τις περιοχές που θα σημειωθούν πάνω από 2 χιλιοστά, πάνω από 10 χιλιοστά, πάνω από 25χιλιοστά, πάνω από 50 χιλιοστά, και πάνω από 100 χιλιοστά.  Μπορείτε να βλέπετε στο χάρτη την περιοχή σας και να υπολογίσετε σε ποιο εύρος βροχοπτώσεις βρίσκεται έως και τις 27 του μήνα.

Το βαρομετρικό χαμηλό έχει αναπτυχθεί λίγο νοτιότερα και λίγο πιο δυτικά για αυτό και η δέσμη καταιγίδων βρισκόταν το πρωί στο Ιόνιο και τώρα στη δυτική Ελλάδα και τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Σταδιακά προς το απόγευμα βέβαια θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει και άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας όπως αναφέρθηκαν στις προηγούμενες προγνώσεις που μπορείτε να βρείτε στο weather group.gr.

Τα τελευταία μεσημεριανά στοιχεία από τις δύο εκδοχές του προγνωστικου μοντέλου δειχνουν ότι περιοχές που θα σημειωθούν πάνω από 50 με 100 χιλιοστά βροχής έως και τις 27 του μήνα είναι τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στα νότια του νομού Λάρισας στα νότια και ανατολικά του νομού Μαγνησίας τη Φθιώτιδα τη Φωκίδα τη βορεια Ευβοια την Ευρυτανία και κάποια τμήματα της Βοιωτίας της Αιτωλοακαρνανίας της Κορινθίας και Αχαΐας.

Ίδια εικόνα  έχουμε και από τη δεύτερη εκδοχή του μοντέλου με το καφετί χρώμα οπότε η πιθανότητα επιβεβαίωσης είναι αρκετά μεγάλη.

1η ΕΚΔΟΧΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

 

2η ΕΚΔΟΧΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

 

 

 

 

Αναλυτικά για τη Θεσσαλία προβλέπεται πύκνωση των νεφώσεων με σποραδικές καταιγίδες στις επόμενες ώρες τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και αργότερα και σε τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ αύριο τα φαινόμενα θα παραμείνουν κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Μαγνησίας. Αργά αύριο το βράδυ προς τις 27 θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση του καιρού σε όλη τη Θεσσαλία με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που αυτή τη φορά θα είναι περισσότερες προς την περιοχή της Μαγνησίας των Σποράδων τα παράλια της Λάρισας και την περιοχή Καρδίτσας αλλά αργά το βράδυ πρός τις 28 θα αρχίσει εστω και με αργό ρυθμό η βελτίωση του καιρού. 

Ενδεικτικά χιλιοστά για τα πεδινά του νομού Λάρισας 10 με 40, για το νομό Τρικάλων 40 με 80 και στα ορεινά περισσότερο, για το νομό Μαγνησίας 15 με 100 και στα ορεινά περισσότερο και για το νομό Καρδίτσας 70 με 120 και στα ορεινά περισσότερο.

Για το νομό Αττικής για τις 26 του μήνα υπάρχει απλά πιθανότητα για κάποιες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα του νόμου και πολύ λιγότερο για την πόλη ενώ για τις 27 του μήνα θα υπάρχουν σημαντικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νόμου καθώς και στον Σαρωνικό ενώ ενώ κάποια ”κύματα” θα επηρεάσουν και την πόλη χωρίς αυτή τη στιγμή να φαίνεται κάτι επικίνδυνο. Τέλος για τις 28 του μήνα φαίνονται ποτιστικές βροχές στην πολη και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα κατά περιόδους..

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται παροδική συννεφιά από το απόγευμα προς το βράδυ που πιθανόν να δώσει στα δυτικότερα τμήματα κάποιες σποραδικές μπόρες. Για τις 26 του μήνα προβλέπεται καλός καιρός με κατά περιόδους νεφώσεις και δεν αποκλείεται κυρίως το μεσημέρι να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα στα ορεινά. Για τις 27 του μήνα προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *