Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/9/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά δεν θα σταματήσουν και κατά διαστήματα θα επηρεάσουν και κάποιες περιοχές της δυτικής Στερεάς και ενδεχομένως της δυτικής πελοποννήσου και προς το βράδυ της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και προς το βράδυ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε όλη τη δυτική Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα ηπειρωτικά έως 30 με 33 και τοπικά στη Θράκη την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρή πιθανότητα στην Πίνδο και αργά το βράδυ στον Όλυμπο να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα παραθαλάσσια τμήματα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα και στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 16 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας έως 30 με 32 και στα παραθαλάσσια από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και στα βορειότερα σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που νωρίς το πρωί θα επηρεάσουν και κάποια ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και τα βόρεια του νομού Λάρισας. Όσο προχωράμε προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και ορεινά τμήματα και ημιορεινά της Πελοποννήσου και της Ηπείρου. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ λίγες σποραδικές μπόρες θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Ηπειρο την κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Στερεά και βόρεια Εύβοια. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως πολύ ισχυρά στα δυτικότερα τμήματα του νομού Καστοριάς στο νομό Γρεβενών Κοζάνης Τρικάλων Καρδίτσας Ιωαννίνων Ευρυτανίαςκαι Φθιώτιδας όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 50 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 στα υπόλοιπα πελάγη αλλά και τα πεδινά τμήματα. 

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί από 12 έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στον κεντρικό κορμό με τα περισσότερα φαινόμενα έως 27 με 30 στις υπόλοιπες περιοχές και έως 32 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός μόνο στα ορεινά των Τρικάλων και την περιοχή του Ολύμπου με σποραδικές μπόρες αλλά γρήγορα πριν από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν ολόκληρο το νομό Τρικάλων Καρδίτσας και αργότερα και κάποια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας μικρότερης όμως έντασης. Επισημαίνεται ότι σε ορεινά ημιορεινά αλλά και πεδινά τμήματα του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 50 με 60 χιλιοστά βροχής αρκετά λιγότερα στα ανατολικά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά σχετικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες που θα επηρεάσει την πόλη και τη γύρω περιοχή κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και γενικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου του νομού Λάρισας και Μαγνησίας από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από το 19 έως 27.

++++++++++++++++

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Στερεά και την Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ιονίου άστατος καιρός από νωρίς το πρωί με βροχές και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα τα οποία όσο πάμε προς το μεσημέρι θα επικεντρωθούν κυρίως στη δυτική και κεντρική Στερεά στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας Ευβοίας Βοιωτίας στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και των νησιών του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Λίγες σποραδικές μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου την Ήπειρο το νομό Λάρισας τα δυτικά και κεντρικά κυρίως τμήματα της Κρήτης και το νομό Αττικής. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επικεντρωθεί στη Θεσσαλία και στη βόρεια Στερεά και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Επισημαίνεται ότι θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 70 χιλιοστά υετού σε τμήματα των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας Φθιώτιδας, στα δυτικότερα τμήματα της Μαγνησίας ,Ευρυτανίας και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα των Γρεβενών των Ιωαννίνων της Αιτωλοακαρνανίας της Άρτας και της Πρέβεζας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 14 έως 30. 

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που θα είναι περισσότερες τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας στην περιοχή Φαρσάλων στο νομό Λάρισας την περιοχή Αλμυρού και την περιοχή του Πηλίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και σημαντικά ανοίγματα του καιρού λόγω του ισχυρού βορειοανατολικού ανέμου. Επισημαίνεται ότι στις προαναφερθείσες περιοχές με τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 40 με 60 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα του καιρού ενώ όσο πιο δυτικά και νότια από την πόλη τα φαινόμενα θα είναι ενισχυμένα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες έως 6 με 7 μποφόρ και από δυτικές 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *