Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/9/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 και στα νότια 5 μποφόρ και από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα και τοπικά νότιοι 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με ιδιαίτερη έμφαση στη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα και τοπικά στην ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά όλης της περιφέρειας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες πρώτα στον Όλυμπο και προς το απόγευμα σε περιοχές των Χασίων και της Πίνδου. Ανεπηρέαστα τα ορεινά τμήματα προς τη θάλασσα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας τα πεδινά και οι Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αλμυρού στη Μαγνησία από 17 έως 30/32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες από 22 έως 28.

+++++++++++++++

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 15 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως στην Στερεά και τα πεδινά της Πελοποννήσου 34 με 35 βαθμούς και στα νησιωτικά από 23 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη και την Ρόδο 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στα βουνά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ελασσόνας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων και γρηγορης βελτιώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ το μεσημέρι παροδικά νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 18 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 30.

+++++++++++++++++

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 και στο Ιόνιο 4 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το 18 έως 33 με 36 βαθμούς κελσίου σε όλα τα Ηπειρώτικα και από 24 έως 32 με 33 στα νησιωτικά τμήματα και τοπικα στη Ρόδο και την Κρήτη 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια και νοτιοδυτικοι το μεσημέρι στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας 3-4 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 19 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 30.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *