Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/9/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας τοπικές νεφώσεις με βροχές ασθενούς έντασης φαινόμενα τα οποία πιθανό να επηρεάσουν και παραθαλάσσια τμήματα της Εύβοιας και της Φθιώτιδας τις πολύ πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός αλλά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ενδότερα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και αργότερα της Ηπείρου της ανατολικής Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά περιόδους φαινομένων τα οποία αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοανατολικοί έως 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στα πεδινά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου 33 με 34 βαθμούς Κελσίου και από 23 έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται νεφελώδης καιρός κατά περιόδους με ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες νωρίς το πρωί. Στο εσωτερικό της πεδιάδας αρχικά θα υπάρχουν και αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και εκεί και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής έντασης και διάρκειας που αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά πρόσκαιρα το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής και γρηγόρης βελτιώσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στη Μαγνησία από 17 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23έως 28 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και ενδεχομένως στα βόρεια της Κρήτης οι νεφώσεις θα αυξηθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Επισημαίνεται ότι αργά το βράδυ σε τμήματα των νομών Ημαθίας Πέλλας και Κιλκίς δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ενώ τοπικά στα πεδινά της δυτικής Στερεάς της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου και τα Δωδεκάνησα 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στις Σποράδες 4 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα παραθαλάσσια το μεσημέρι και το απόγευμα Ννότιοι 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στο νομό Μαγνησίας από 16 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 27.

++++++++++++++++++

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις από νωρίς το πρωί όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες τους νομούς Ημαθίας Πέλλας Κιλκίς. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικες μπορές και καταιγίδες σε τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας στο εσωτερικό της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς. Ενδεχομένως κάποιες καταιγίδες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές σε τμήματα κυρίως των νόμων Καστοριάς Φλώρινας και Κοζάνης. Ο καιρός από το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ και από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό της πεδιάδας αλλά και στα ορεινά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ενώ κάποιες μεμονωμένες μικρότερης έντασης και διαρκείας θα επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα των νομων Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας ενώ από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για σύντομη μπόρα στην πόλη και την γυρω περιοχή με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στη Μαγνησία από 16 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *