Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Ζεστός καιρός με λίγες βροχές και στο βάθος φθινόπωρο!!

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 15 Σεπτεμβρίου 2023.

18 και 19 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Μακεδονία την ανατολική Στερεά την Εύβοια και τις Σποράδες στις 18 του μήνα και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια έως 31 με 33 στα δυτικά τα βόρεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

+++++++++++++++++

20 με 22 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Μακεδονία τα δυτικά και βόρεια ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα δυτικά τοπικά θα φτάνει και τους 33.

+++++++++++++++++

23 με 25 Σεπτεμβρίου.

70% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας της Μακεδονίας  της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και ενδεχομένως της Θράκης.Θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

20% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές ενδεχομένως στα δυτικά λίγο υψηλότερες.

10% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά ενώ στις 25 του μήνα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας καθώς και στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα φτάνει κατά τόπους τους 32-33.

+++++++++++++

26 με 30 Σεπτεμβρίου.

26% πιθανότητα λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα στην αρχή της περιόδου και βελτίωση στη συνέχεια. Καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα 28 με 30 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στα δυτικά τμήματα της χώρας.

24% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια στην δυτική και κεντρική Μακεδονία στη δυτική Θεσσαλία τα ορεινά της Ηπείρου της ανατολικής Μακεδονίας και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας στις 26 και 27 του μήνα ενώ προς το τέλος της περιόδου θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα και στα ορεινά της Πελοποννήσου τα νησιά του νότιου Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες ελαφρώς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα φτάνει στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τις 28 με 32 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια που δεν θα ξεπερνά τους 28 με 30.

22% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες στα δυτικά και νότια έως και 33 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα κεντρικά ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας κατά 2 βαθμούς.

15% πιθανότητα για λίγες τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη που στις 27 του μήνα θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της κεντρικής βόρειας και ανατολικής χώρας και θαλάσσιας ενώ λιγότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη συνέχεια και στα δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανώς τα φαινόμενα έντονα στη Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Στερεά και τμήματα της Μακεδονίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει σταδιακή πτώση και δεν θα ξεπερνά τους 25 με 28 στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή άνοδο στα δυτικά προς το τέλος της περιόδου.

13% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα θερμοκρασίες έως και 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια κυρίως τμήματα της χώρας λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια.

+++++++++++++

O ζεστός καιρός για την εποχή θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Η θερμοκρασία αν και θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα θα βρίσκεται κατά μέσο όρο δύο με πέντε βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το τριήμερο 20 με 22 Σεπτεμβρίου θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα κυρίως στην Ηπειρο και τη Μακεδονία. Στη συνέχεια υπάρχει μία πιθανότητα κοντά στο 40% την περίοδο 26 με 30 Σεπτεμβρίου να σημειωθούν κάποιες αξιόλογες βροχές σε περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά αυτό το ποσοστό δεν ξεπερνά το 50% για να του δώσουμε μεγάλη σημασία από τώρα.

Όπως και να έχει φαίνεται ότι σταδιακά προς το τέλος του μήνα η θερμοκρασία θα αρχίσουν να πέφτουν σταθερά κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, αν και πάλι όπως είπαμε λίγο πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή, και να μυρίζει ελαφρώς φθινόπωρο.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *