Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/9/2023+ ΧΑΡΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής γενικά έντασης και διαρκείας που ενδεχομένως να επιμείνουν λίγο παραπάνω μόνο στην ευρύτερη περιοχή των ορεινών των νόμων Δράμας Ξάνθης και Ροδόπης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 με 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά το ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και 33/34.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά με πολύ μικρή πιθανότητα στον Όλυμπο να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα από το απόγευμα και μετά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 17 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και της παράδοσης από 22 έως 28.

++++++++++++

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα ενώ τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας από νωρίς το πρωί με πιθανότητα για κάποια μεμονωμένη μπορα άνευ σημασίας με βελτίωση. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και νέους στη Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τα ορεινά της Ηπείρου και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι έντονα για λίγες ώρες στους νομούς Ημαθίας Πέλλας Κιλκίς Θεσσαλονίκης Σερρών Δράμας Καβάλας και Ξάνθης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 6 στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μικρή ενίσχυση και στο βόρειο Αιγαίο στα ίδια μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 29 με 31 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στη δυτική και νότια Ελλάδα 32-33 και από 20 έως 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας ενώ στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει κατά τόπους τους 33 με 34.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και τα βορειοτερα του νομού Λάρισας και θα εκδηλωθούν λίγες σύντομες μπόρες και καταιγίδες μόνο εκεί με γρήγορη βελτίωση νωρίς το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί 2 με 3 στα θαλάσσια τμήματα και ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 17 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 28.

++++++++++++++++++

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κεντρική Μακεδονία και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες και καταιγίδες μέχρι πότε βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και αργότερα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα 33 με 34 και στα νησιωτικά από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της περιφέρειας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση αλλά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια αρχικά και βόρειοανατολικοι από το απόγευμα και μετά και στα πεδινά πρόσκαιρα το απόγευμα ανατολικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 17 έως 28/30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 28.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *