Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/9/2023

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές πολύ μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως τις πρωινές ώρες με βελτίωση και εκεί γρήγορα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ αρχικά με εξασθένηση από το απόγευμα και βορειοδυτικές στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και παροδικά στη δυτική Ελλάδα 31 με 32 και από 20 έως 28 με 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 4-5b στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια  ενώ στα πεδινά θα παραμείνουν όλη τη μέρα ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 και στα νότια 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί 2 με 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα 31 με 32 και από 20 έως 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 16 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 27.

++++++++++++

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση και 3 με 5 και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα 32 με 34 βαθμούς Κελσίου και από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια και το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνο από 16 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως τις 29.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *