Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Μετάβαση από τα πρωτοφανή στα κανονικά για την εποχή

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 8 Σεπτεμβρίου 2023.

10 και 11 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές βροχές στην αρχή της περιόδου στη δυτική και κεντρική Κρήτη. Θερμοκρασίες έως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο έως 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

++++++++++

12 έως 14 Σεπτεμβρίου

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου έως 27 με 30 στα ανατολικά ηπειρώτικα.

+++++++++++++

15 έως 17 Σεπτεμβρίου.

66% πιθανότητα για για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στη Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Θράκης στις 16 και 17 του μήνα. Θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου έως 28 με 30 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

21% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ από τις 16 του μήνα τα φαινόμενα θα γίνουν πιο αξιόλογα στη Μακεδονία και τη Θράκη και ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τα ανατολικά της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή κάμψη στην ανατολική Ελλάδα στις 17 του μήνα.

13% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα στις 16 και 17 του μήνα στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την Εύβοια μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια έως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου έως 26 με 29 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

+++++++++++++++

18 με 22 Σεπτεμβρίου.

40% πιθανότητα για πιθανότητα λίγων μεμονωμένων φαινομένων τις θερμές ώρες της ημέρας σε βουνά της Μακεδονίας της Θράκης και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή άνοδο στα δυτικά κυρίως τμήματα οπου η μέγιστη θα φτάνει και τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα στην ανατολική Εύβοια στις 18 του μήνα και προς το τέλος της περιόδου στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες έως 28 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά κατά μέσο όρο θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα όλες τις ημέρες.

16% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης στις 18 και 19 του μήνα και εκ νέου στις 22 του μήνα στο βόρειο Ιόνιο  την δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 27 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή άνοδο στις 21 του μήνα στα ανατολικά κατά τόπους θα φτάσει τους 33 με 35 από την στερεά και νοτιότερα.

14% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά στη χώρα με τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας αλλά από τις φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και ενδεχομένως στα παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας. Ανεπηρέαστη η υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με μικρή σταθερή πτώση τις επόμενες μέρες οπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

12% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στις 19 και 20 του μήνα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά χαμηλότερη στα ανατολικά θα σημειώσει παντού μικρή πτώση μετά τις 19 του μήνα αλλά και πάλι θα βρίσκεται σε επίπεδα κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές καμία περιοχή της χώρας. Οι θερμοκρασίες σταδιακά θα επανέλθουν στα κανονικά επίπεδα ειδικά στην ανατολική Ελλάδα ενώ στα δυτικά πιθανόν να ξεπερνάμε και τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου αρκετές από τις ημέρες. Η πιθανότητα αξιόλογων φαινομένων για τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το τριήμερο 15 με 17 Σεπτεμβρίου είναι μόλις 20% ενώ για την περίοδο 18 έως 22 Σεπτεμβρίου μόλις 15% και αφορά μόνο τμήματα των νησιών του Ιονίου και ενδεχομένως παραθαλάσσια της δυτικής Ελλάδας. Φαίνεται λοιπόν ότι ο καιρός θα κάνει τη χάρη να βοηθήσει στο να αποσυρθούν σιγά-σιγά τα περισσότερα από τα νερά που βρίσκονται ακόμα και μέσα σε χωριά και πόλεις της Θεσσαλίας.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *