Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/9/2023

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις πρώτες πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές με πολύ γρήγορη βελτίωση ενώ παροδικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν αργότερα πριν από το μεσημέρι και στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας και της Βοιωτίας που βλέπουν προς τη θάλασσα με σταδιακή βελτίωση και σε αυτές τις περιοχές αργά το απόγευμα. Πιο άστατος θα είναι ο καιρός στα βορειότερα και δυτικά τμήματα της Κρήτης στους νόμους δηλαδή Χανίων Ρεθύμνης και Ηρακλείου και θα σημειώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές μέτριας έντασης και λίγες τοπικές καταιγίδες στα βουνά αλλά και εκεί αργά το βράδυ ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 και παροδικά 8 μποφόρ και ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και παροδικά στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και την κεντρική Μακεδονία 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην πεδιάδα ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και το νομό Μαγνησίας προς το Αιγαίο θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση. Στις Σποράδες ο καιρός θα είναι αίθριος.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα 4 με 6 μποφόρ και το απόγευμα με εξασθένηση και ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες στα πεδινά με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 27.

++++++++++++++++

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί έως και το μεσημέρι στην βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείονται λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης ενώ το απόγευμα λίγα φαινόμενα δεν αποκλείονται και στον Έβρο με πολύ γρήγορη βελτίωση παντού  έως το βράδυ. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και παροδικά για λίγη ώρα και στα ηπειρωτικά τμήματα με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 12 έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και παροδικά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τη Ρόδο 32 με 33 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ κυρίως από το μεσημέρι και μετά και στα πεδινά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ το μεσημέρι με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 27.

+++++++++++++++++++

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους έως και τις απογευματινές ώρες όπου και πάλι ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και παροδικά το μεσημέρι 4 με 5 και στα πεδινά με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 11 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 19 έως 29 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις Σποράδες το πρωί.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και παροδικά το μεσημέρι και στα πεδινά 3 με 4 με εξασθένηση ελαφριά παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *