Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-5/9/2023 +ΧΑΡΤΗ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023. 

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα από το ξημέρωμα σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές φαινόμενα που νωρίς το πρωί θα επηρεάσουν και κάποια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας και σταδιακά έως το μεσημέρι θα έχουν επεκταθεί σε πολλές περιοχές της υπόλοιπης Θεσσαλίας της Θράκης των Σποράδων της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς της βόρειας Εύβοιας στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και των νησιών του Ιονίου. Έως αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επιμείνουν σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Εύβοιας των Σποράδων της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και ενδεχομένως στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου και τοπικά στη Θράκη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά σε τμήματα των νόμων Θεσσαλονίκης Κιλκίς Χαλκιδικής Σερρών Κοζάνης Γρεβενών Πιερίας Λάρισας Μαγνησίας Καρδίτσας Τρικαλων Ευρυτανίας Φθιώτιδας Σποράδων Βοιωτίας Κορινθίας Αργολίδας Μεσσηνίας Λακωνίας και Ηλείας όπου τοπικά θα σημειωθούν και πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχόπτωσης. Πιθανότητα χαλαζόπτωσεών είναι μεγάλη για τα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της Θεσσαλίας της Χαλκιδικής της Πιερίας των Σποράδων ενώ στη συνέχεια η πιθανότητα αυτή θα είναι πολύ μικρή ευτυχώς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με μικρή εξασθένηση στη συνέχεια παντού.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία την κεντρική Στερεά και την κεντρική Πελοπόννησο έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες αλλά σταδιακά και γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα και θα διατηρηθούν έως αργά το βράδυ κατά περιόδους ισχυρά. Επισημαίνεται ότι στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενδεχομένως του ύψους βροχής να ξεπεράσει και τα 50 χιλιοστά ενώ και στα υπόλοιπα πεδινά και ορεινά τμήματα θα σημειωθούν κατά τόπους πάνω από 15 με 30 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από νωρίς το πρωί ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές μπόρες ενώ γρήγορα θα εκδηλώνονται και τοπικές καταιγίδες κυρίως προς το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ποτιστική βροχή προς τις απογευματινές και βραδυνές ώρες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται για λίγες στιγμές να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα 4 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί  στα πεδινά 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της πεδινής και παραθαλάσσιας Θεσσαλίας από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου και τις Σποράδες από 18 έως 23.

++++++++++++++++++

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα και το μεσημέρι και στο εσωτερικό της δυτικής Μακεδονίας στα νότια τμήματα της Χαλκιδικής στη Θεσσαλία το μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας στις Σποράδες το ανατολικό και νότιο κομμάτι της Πελοποννήσου ενώ το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες θα επεκταθούν και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στη Θράκη στην υπόλοιπη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η βόρεια και δυτική Κρήτη και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση σε αυτές τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και θα διατηρηθούν κατά περιόδους όλη την ημέρα σε όλη τη Θεσσαλία στις Σποράδες τους νόμους Πιερίας Ημαθίας στα νότια της Χαλκιδικής ενδεχόμενων στο νομό Γρεβενών και Κοζάνης Ευρυτανίας Φθιώτιδας Βοιωτίας στα βορειότερα της Εύβοιας στους νόμους Κορινθίας Αργολίδας Αρκαδίας Λακωνίας στα νότια της Μεσσηνίας και ενδεχομένως σε νησιά του νότιου Ιονίου όπου κατά τόπους θα σημειωθούν πάνω από 40 με 60 χιλιοστά βροχής και τοπικά σε τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς και πάνω από 100 χιλιοστά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ βορειανατολικοι ανατολικοί 5 με 6 στο Ιόνιο και σε κάποια ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται κακοκαιρία όλη την ημέρα κατά περιόδους με βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που το πρωί θα είναι έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες και αργότερα στο πεδινό και ορεινό κομμάτι του εσωτερικού της περιφέρειας. Επισημαίνεται ότι θα σημειωθούν κατά τόπους στα βορειότερα και δυτικά τμήματα κοντά στα 30 με 50 χιλιοστά ενώ στο εσωτερικό και όσο πάμε νοτιότερα και ανατολικότερα ενδεχομένως να σημειωθούν σε ένα 24ωρο και πάνω από 100 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ και ενδεχομένως Σποράδες για λίγο και 8, 3 με 5 στα ορεινά τμήματα ενώ στο εσωτερικό θα πνεει κατά περιόδους ένας βορειοδυτικός εως βορειοανατολικός ανεμος 2 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε όλη την πεδινή Θεσσαλία από 15 έως 18 με 21 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 23.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *