Ψυχρή λίμνη με βροχές και καταιγίδες. Πρώτη εκτίμηση για τις 4 έως 6 Σεπτεμβρίου.

Χαμηλό βαρομετρικό στη στάθμη των 500 hPa θα κινηθεί από την βορειοανατολική Ευρώπη προς τη χώρα μας όπως βλέπετε και στους χάρτες βαρομετρικών συστημάτων και θα επηρεάσει σημαντικά τον καιρό της χώρας μας.

 

Ψυχρές αέριες μάζες λοιπόν θα κινηθούν προς την περιοχή της Ελλάδας του Ιονίου και του Αιγαίου και θα δημιουργήσουν όπως βλέπετε στη δεύτερη εικόνα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα δώσει σημαντικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στην περιοχή που καλύπτει το κίτρινο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λιγες καταιγίδες θα επηρεαστεί δηλαδη σχεδόν όλη η χώρα.

Στη συνέχεια αν θέλουμε να δώσουμε μία πρώτη εικόνα για τις περιοχές που θα σημειρωθουν τα πιο αξιόλογα φαινόμενα και πιθανόν έντονα είναι τα νοτιότερα τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, η Θεσσαλίας, οι Σποράδες, η κεντρική Στερεά τμήματα της Εύβοιας και ορεινών τμημάτων της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Έχουμε μέρες μπροστά μας και δεν μπορούμε ακόμα να δώσουμε τοπικές προγνώσεις για κάθε περιοχή της χώρας. Διαβάζετε τα τακτικά δελτια του weather group.gr αφού υπάρχει ήδη εκτίμηση για όλο το μήνα που αναρτήθηκε χθες

Υπάρχει πρόγνωση καιρού έως και τις 3 Σεπτεμβρίου που αναρτήθηκε χθες επίσης

Σεβαστείτε τον κόπο και το χρόνο που ξοδεύει η ομάδα του Weather group.gr για να σας ενημερώνει σωστά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *