Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/9/2023

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως σε ορεινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 και στα νότια του Ιονίου και του Αιγαίου 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά από 14 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησο 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και από 22 έως 31 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε νοτιοανατολικούς και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα στην Πίνδο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 30.

+++++++++++++++

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 22 έως 32 στα δυτικά παραθαλάσσια και υπόλοιπα πεδινά τμήματα της ώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στα ορεινά του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου του Πηλιου και της Όθρυς όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας το απόγευμα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργότερα και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν στην περιοχή Τρικάλων και Καρδίτσας 35 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποραδες από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία στην ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές σε περιοχές κοντά στη θάλασσα το μεσημέρι και το απόγευμα άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4 με μικρή εξασθένηση στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια ενώ στα ανατολικά και νότια και τα νησιωτικά τμήματα της χώρας από 20 έως 30 με 32.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο τον Κίσσαβο το Μαυροβούνι και το Πήλιο τις θερμές ώρες της ημέρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη επιστροφή σε βορειοδυτικούς και εξασθένηση και στα πεδινα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/9/2023

  1. Pingback: Ψυχρή λίμνη με βροχές και καταιγίδες. Πρώτη εκτίμηση για τις 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *