Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Συνεχίζεται ο πολύ ζεστός καιρός για την εποχή και στο βάθος πρωτοβρόχια

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες οσο αφορά τα φαινόμενα και τις θερμοκρασίες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 29 Αυγούστου 2023.

1 και 2 Σεπτεμβρίου.

>95% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία στα δυτικά έως 30 βαθμούς και στη συνέχεια 34 και στα ανατολικά 33-35 και τις δύο ημέρες.

+++++++++++

3 έως 5 Σεπτεμβρίου.

56% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 33 με 35 βαθμούς και πρόσκαιρα στις 5 του μήνα στα δυτικά και 37 με 38.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα ασθενή φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου με πτώση στα ανατολικά μικρή στις 5 του μήνα ενώ στα δυτικά θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα.

15% πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στις 5 του μήνα στα ανατολικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

9% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με την θερμοκρασίας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας 33 με 35 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες.

++++++++++++++++

6 με 8 Σεπτεμβρίου.

32% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα και της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά τμήματα θα φτάνουν τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

22% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πολύ λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 8 του μήνα το μεσημέρι στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα στην ηπειρωτική χώρα θα φτάνουν τοπικά τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες.

22% πιθανότητα με καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία στο τέλος της περιόδου της 8ης Σεπτεμβρίου. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στις 6 του μήνα θα φτάνει ως και 38 βαθμούς ενώ θα πέσει στις 7 και 8 του μήνα στους 32 με 34.

17% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία στο τέλος της 8ηςΣεπτεμβρίου. Θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τα φτάνει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και τις 3 μέρες.

7% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στις 7 και 8 του μήνα στη δυτική Ελλάδα και κάποια ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μέχρι μικρής έως μέτριας έντασης. Θερμοκρασίες αρχικά σε υψηλά επίπεδα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας 35 με 37 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στα δυτικά στις 7 και μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα στις 8 του μήνα από πουθενά δεν θα ξεπερνά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

9 έως 13 Σεπτεμβρίου.

48% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας στις 11 και 12 του Σεπτέμβρη. Θερμοκρασίες αρχικά σε πολύ υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει πτώση στους 34/36 στις 10 του μήνα και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στα ανατολικά στο τέλος της περιόδου ενώ στα δυτικά και βόρεια θα βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα τους 30 με 33.

35% πιθανότητα για σημαντική αστάθεια πρώτα στα δυτικά τμήματα και το Ιόνιο και μετά τις 10 του μήνα και στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την υπόλοιπη Στερεά τμήματα της Θράκης το βόρειο Αιγαίο τηνΠελοποννήσου και σταδιακά και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Έντονα τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα το βόρειο Αιγαίο και τμήματα της Μακεδονίας. ενώ από τις 11 του μήνα και μετά δεν θα ξεπερνά πουθενά τους 26 με 31 βαθμούς Κελσίου ειδικά τμήματα με τα εντονότερα φαινόμενα.

17% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα αρχικά στη Μακεδονία ενώ από τις 11 του μήνα και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν στη Μακεδονία τη Θράκη τις Σποράδες την ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια τμήματα της ανατολικής Στερεάς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι πολύ λιγότερα. Θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά και νότια έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου θα πέσει στις 10 του μήνα τους 37 στις 11 στους 36 ενώ από τις 12 του μήνα και μετά δεν θα ξεπερνάει πουθενά στη χώρα τους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι για το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές με πολύ λίγα τοπικά φαινόμενα και αν αυτά έρθουν στα νησιά του Ιονίου ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά θα βρίσκεται στους 33 με 35 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα λίγο χαμηλότερα.

Για το τριήμερο 3 έως 5 Σεπτεμβρίου ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει στα ηπειρωτικά από τους 33 με 35 προς τις 5 του μήνα και στους 37 με 38 βαθμούς. Πολύ μικρές οι πιθανότητες για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Για το τριήμερο 6 έως 8 Σεπτεμβρίου φαίνεται οτι η καλοκαίρια θα συνεχιστεί κατά ποσοστό άνω του 75% με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα με κάποια μεμονωμένα φαινόμενα σε τμήματα ορεινά της δυτικής κεντρικής και Βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα μεταξύ 35 και 40 βαθμών Κελσίου στις περισσότερες πεδινές ηπειρωτικές περιοχές με πιθανότητα μικρής πτώσης προς το τέλος της περιόδου.

Τέλος για την περίοδο 9έως 13 Σεπτεμβρίου υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό κοντά στο 50% οπου η καλοκαιρία θα συνεχιστεί με τη θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα καύσωνα αλλά σιγά-σιγά θα πέσει σε επίπεδα κοντά στους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου και τα φαινόμενα να είναι πολύ λίγα και αυτά αν έρθουν μόνο σε ορεινά τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό που πλησιάζει και αυτό το 50% ώστε σταδιακά να μπούμε σε φθινοπωρινό μοτίβο με αρκετές βροχές και καταιγίδες σε κάποιες περιοχές της χώρας και τη θερμοκρασία να πέφτει επιτέλους σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο σημαντικές πιθανότητες να φύγει επιτέλους το έκτρωμα του καλοκαιριού του 2023. Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ανανέωσεις των δεδομένων.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *