Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-31/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά γρήγορα από τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν γύρω από την Κέρκυρα την Ήπειρο ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Προς τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στο Ιόνιο ενώ τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν αυτή τη φορά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο διάσπαρτες θα σημειωθούν και στη δυτική Μακεδονία τη δυτική και ανατολική Θεσσαλία μακριά από την πεδιάδα και κάποια ορεινά τμήματα της υπόλοιπης κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας έως αργά το βράδυ. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού εκτός από τμήματα των νομών Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Κιλκίς Σερρών Θεσσαλονίκης όπου σποραδικές καταιγίδες θα επιμείνουν για λίγες ώρες ακόμα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σε πολλές περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και νησιών όπως η Κέρκυρα και η Λευκάδα. Η πιθανότητα για χαλαζόπτωση είναι μεγάλη στις περιοχές της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και των νησιών του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση αργά το βράδυ στη θάλασσα Κυθήρων και στο Ιόνιο στα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο από 18 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου ,στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα έως 34 με 35 ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Κρήτη έως 38/39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και στη συνέχεια και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομό Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας μακριά από τη θάλασσα με βελτίωση αργά το απόγευμα. Δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα σε καμία περιοχή ενώ και η πιθανότητα χαλαζοπτωσης είναι μικρή.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών όμβρων και λίγο καταιγίδων κυρίως σε ορεινά τμήματα του Ζάρκου του Ολύμπου και του Κισσάβου και ενδεχομένως γύρω από την πόλη για λίγη ώρα με βελτίωση το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση στα θαλάσσια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα βουνά της Πίνδου νωρίς το πρωί ενώ σταδιακά στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές μπόρες κατά περιόδους αλλά και ανοίγματα του καιρού ενώ φαινόμενα προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σε τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας των υπολοίπων νησιών του Ιονίου και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας με βελτίωση από το απόγευμα παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ αρχικά με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 34 και παροδικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας για κάποιες σύντομες μπόρες μόνο εκεί με γρήγορη βελτίωση. Καλοκαίρια στις υπόλοιπες περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά τις μεσημεριανές ώρες και νοτιοανατολικοι στα θαλάσσια που αργα το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στη Μαγνησία από 18 έως 33 με 35 ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες από 23 έως 32.

+++++++++++++++

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ αργά το απόγευμα προς το βράδυ στα νησιά του Ιονίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για κάποιες σύντομες μπόρες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από το απόγευμα και μετά και μικρή πιθανότητα στον Έβρο να σημειωθούν κάποιες σύντομες βροχές προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί δυτικοί 5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 32/33 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα από 13 έως 33 με 36 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα της χώρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί 5 και από δυτικές διευθύνσεις στα πεδινά 2 με 3 μποφόρ το μεσημέρι με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου και Αγχιάλου στη Μαγνησία από 17 έως 33 με 35 ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας και τις Σποράδες από 23 έως 32.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *