Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 27-28/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και λίγα πεδινά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και Μεσσηνίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση επίσης το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και ενδεχομένως στη δυτική Στερεά Ελλάδα 38 ενώ στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας θα κυμανθεί από 24 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως στο νομό Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και στην περιοχή της Όθρυς στη Μαγνησία. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Καρδίτσας των Φαρσάλων και της Ελασσόνας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα έως και το μεσημέρι με στροφή σε νοτιοανατολικούς 2-4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα και εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου από τη Φλώρινα έως και τη Φωκίδα. Δεν θα επηρεαστούν πεδινές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια για λίγο 6 μποφόρ και από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα υπόλοιπα πεδνά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και το Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικα από 24 έως 30 με 33 και στη νότια Κρήτη 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα και δεν αποκλείεται στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας να εκδηλωθεί κάποια μεμονωμένη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι 5 και νοτιοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα ενώ στην Πινδο και τις πέριξ πεδινές περιοχές θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *