Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Μάχη θερμών αερίων μαζών από τα νότια με ψυχρές μάζες από τα βόρεια.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα τις 25 Αυγούστου 2023.

28 και 29 Αυγούστου.

> 95% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στο τέλος της περιόδου στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου πολύ χαμηλότερα στην υπόλοιπη χώρα.

+++++++++++++

30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

37% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα μικρής έντασης και διάρκειας. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος της περιόδου με μικρή μόνο πτώση ενώ στα δυτικά και βόρεια οπου θα βρίσκεται 2-4 βαθμούς κάτω.

50% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα γενικά μέτριας έντασης και διάρκειας τις θερμές ώρες της ημέρας στις 31 και 1 Σεπτεμβρίου στην βόρεια Ελλάδα κυρίως και ενδεχομένως την Ήπειρο και τα βόρεια της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία αρχικά στα ανατολικά έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στο τέλος της περιόδου που θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση ενώ στα δυτικά και βόρεια θα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα.

13% πιθανότητα για πολύ λίγα φαινόμενα στη βορειοανατολική χώρα και καλό καιρό στην υπόλοιπη. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά Και βόρεια.

++++++++++++++

2 έως 4 Σεπτεμβρίου.

82% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας στις 2 και 4 του μήνα. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και νότια από τους 33 με 34 βαθμούς στους 36 με 39, χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

18% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά στις 3 και 4του μήνα έντονη αστάθεια θα δώσει βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασίες στα ανατολικά στα νότια έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου με πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στις 4 του μήνα που δεν θα ξεπερνά τους 29 με 32 λίγο υψηλότερη στα ανατολικά και νότια.

++++++++++++++++++++++

5 έως 9 Σεπτεμβρίου.

26% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με μεμονωμένες καταιγίδες στις 6 του μήνα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα και τις υπόλοιπες ημέρες. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά 34 με 36 βαθμούς πιθανόν κάνα βαθμό υψηλότερη στα ανατολικά ενώ στις 8 του μήνα θα φτάσει από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στους 38 με 40.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Θράκης στις 6 και 7 του μήνα και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα 39 με 42 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα ανατολικά.

20% πιθανότητα για έντονη αστάθεια αρχικά στα δυτικά και βόρεια και σταδιακά μετά τις 7 του μήνα και σε τμήματα της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Θράκης. Θερμοκρασίες αρχικά στα κεντρικά και νότια έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως τις 8 του μήνα που θα σημειώσει μικρή πτώση παντού. Χαμηλότερη θα είναι στα βορεια.

19% πιθανότητα για αστάθεια στα ηπειρωτικά στις 5 και 6 του μήνα και στη συνέχεια στις 8 και 9 κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασίες στα δυτικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα ανατολικά και βόρεια ενώ από τις 7 του μήνα θα ανέβει στα ανατολικά στους 34 και 37 και θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

15% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα βουνά στις 6 και 7 του μήνα. Θερμοκρασίες αρχικά σε επίπεδα καύσωνα στα ανατολικά έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στις 6:του μήνα μεγαλύτερη στις 7 οπότε θα ξεπερνά τους 37 βαθμούς και ακόμα μεγαλύτερες στις 8 που δεν θα ξεπερνά τους 34 με 36. Χαμηλότερες στη Βόρεια Ελλάδα έτσι κι αλλιώς.

+++++++++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια με λίγες τοπικές μπόρες κυρίως στην Ήπειρο το Βόρειο Ιόνιο και κάποια τμήματα της δυτικής Μακεδονίας για τις 28 και 29 του μήνα.

Για το τριήμερο 30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου αυξάνονται οι πιθανότητες να σημειωθούν κάποιες τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα την Ήπειρο και τη βόρεια Θεσσαλία  Προς το τέλος της περιόδου και η θερμοκρασία σε ελαφρώς υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα 33-36 αρχικά με μικρή πτώση στο τέλος.

Για το τριήμερο 2 έως 4 Σεπτεμβρίου αυξάνονται πολύ πιθανότητες άνω του 80%για σημαντικά υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες που θα φτάσουν από τους 33 / 35 πάνω από τους 38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά μόνο ηπειρώτικα χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

Τέλος για την περίοδο 5 έως 9 Σεπτεμβρίου υπάρχει μία πιθανότητα κοντά στο 40% να σημειωθούν αξιόλογες βροχές και καταιγίδες καποιες από τις ημέρες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια κατά κύριο λόγο και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με τη θερμοκρασία σταδιακά αρχίζει να πέφτει προς κανονικές τιμές υπάρχει όμως υπαρχει δυστυχώς και ένα 60% που δείχνει ο ζεστός καιρός με θερμοκρασίες γύρω από τους 34 με 36 βαθμών Κελσίου και τα φαινόμενα πολύ λίγα και αυτά σε ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *