Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Θράκη τα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο στην νότια Εύβοια και στην Αττική 5 με 6 μποφόρ βορειοανατολικων διευθύνσεων και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ μόνο τις μεσημεριανές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 31 με 33 τις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου που δεν αποκλείεται προς και να επηρεάσουν την περιοχή της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας σε χαμηλά υψόμετρα με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ στις Σποράδες τις θερμές ώρες της ημέρας και ανατολικοι 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και πιθανως γύρω από τη Λάρισα 37 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο μακριά από τη θάλασσα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες και μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας που θα σταματήσουν έως αργά το απόγευμα. Ενδεχομένως να σημειωθούν λίγα φαινόμενα και σε πεδινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας της κεντρικής και δυτικής Στερεάς της Ηπείρου και της Πελοποννήσου. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης για τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο τη νότια Εύβοια και την Αττική βόρειοι 5 με 6 μποφόρ όπως και στη θάλασσα Κυθήρων και γύρω από την Κρήτη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές γενικά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 32 με 33 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και πεδινα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλο το διαμέρισμα και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες αρχικά στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ελασσόνας και Κίσσαβου στη Λάρισα αλλά είναι πιθανο για λίγο κάποιες μπορες διαλυόμενες να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα γύρω από την Καλαμπάκα την Ελασσόνα τα Τρίκαλα το Μουζάκι την Καρδίτσα  τη Λάρισα την Αγία τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα επηρεασμού της πόλης από μπόρα το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 3 μποφόρ στις Σποράδες και τα θαλάσσια τμήματα και παροδικά ανατολικοι 2 μποφόρ το μεσημέρι στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

++++++++++++++++++++

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά η ασταθεια θα είναι αυξημένη από νωρίς το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά της Θεσσαλίας τηςκεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και σταδιακά και στα πεδινά αυτών των περιοχών με επέκταση μετά το μεσημέρι και σε πεδινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Ηπείρου του εσωτερικού κεντρικού τμήματος της Πελοποννήσου και ενδεχομένως σε τμηματα της ανατολικής Μακεδονίας με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού. Μεγάλη πιθανότητα εκδήλωση χαλαζοπτωσεων σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας και εσωτερικού Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και ενδεχομένως με ριπές στα 7 από βορρά μέχρι το νότο καθώς και στη νότια και κεντρική Εύβοια και την Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια έως 31 με 34 στα ανατολικά για το ανατολικό Αιγαίο και από 24 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου τα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αυτά καλός καιρός αλλά έντονη ασταθεια το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσει σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές πρώτα στα ορεινά και στη συνέχεια και σε αρκετά πεδινά τμήματα όλων των νομων μακριά από τη θάλασσα με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού. Πολύ μικρή έως καθόλου πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων στα παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες. Μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσης  πρώτα στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και τα δυτικοτερα του νομού Μαγνησίας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα για αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα στην πόλη και τη γύρω περιοχή με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση , βορειοδυτικοι στα υπόλοιπα θαλάσσια τμημσατα 2-3 μποφόρ και παροδικά το μεσημέρι ανατολικοι 2 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στο νομό Μαγνησίας από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: οι βροχές και καταιγίδες είναι γνωστό ότι τη θερινή περίοδο σημειώνονται μεταξύ 2 και 8 το απόγευμα όπως και οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *