Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.Ενοχλητικό καλοκαίρι με μικρές πιθανότητες βροχοπτώσεων

Τάση των επόμενων δέκα ημερών οσο αφορά τις βροχοπτώσεις και τις θερμοκρασιες στη χώρα.

 

Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου τις θερμές ώρες της ημέρας.

Θερμοκρασίες από 19 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα μακριά από τη θάλασσα και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες στην υπόλοιπη χώρα.

 

Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας.

Θερμοκρασία από 19 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα μακριά από τη θάλασσα λίγο χαμηλότερη στην υπόλοιπη χώρα.

 

Σάββατο 26 Αυγούστου.

Σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονίας σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της κεντρικής πελοποννήσου και της κεντρικής Μακεδονίας. Φαινόμενα γενικά σύντομα και μικρής διάρκειας. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και κάποια πεδινα τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών.

Θερμοκρασία σε μικρή πτώση κατά μέσο όρο από 17 έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικα.

 

Κυριακή 27 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται  αξιόλογα φαινόμενα.  Θερμοκρασία από 18 έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας μακριά από τη θάλασσα.

 

Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασίες από 18 έως 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική ηπειρωτική χώρα χαμηλότερη στα δυτικά.

 

Τρίτη 29 Αυγούστου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της Κέρκυρας και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία από 17 έως 38 με 41 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

 

Τετάρτη 30 Αυγούστου.

Δεν αναμένουν το φαινόμενα στη χώρα εκτός ισως από κάποιες μεμονωμένες σύντομες μπόρες γύρω από την Κέρκυρα και στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες από 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική ηπειρωτική χώρα χαμηλότερη  στα δυτικά.

 

Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία θα φτάνει τους 37 με 40 βαθμούς.

 

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο κοντά στους 33 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο κοντά στους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε σταθερά θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές πού είναι οι 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθες στη ζέστη περιοχές και πιο χαμηλά στις υπόλοιπες. Υπάρχει μάλιστα η εκτίμηση ότι μετά τις 28 του μήνα νοτιοδυτικό ρεύμα θα ανεβάσει τη θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου. Υπάρχουν δυστυχώς πολλά ανοιχτά σενάρια για αυτό και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και τις 4 Σεπτεμβρίου που είναι ο ορίζοντας της εκτίμησης μας. Από θέμα βροχοπτώσεων δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά αφού δεν φαίνονται οι αξιολογες βροχές και καταιγίδες στη χώρα εκτός από δυο μέρα που θα δροσίσει λίγο και είναι 25 και 26 Αυγούστου που περιμένουμε κάποια φαινόμενα και κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και στη δυτική Ελλάδα με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας πρόσκαιρα.

Μείνετε συντονισμένοι για τις αναλυτικές προγνώσεις καιρού δύο και τριών ημερών αφού όπως είπαμε προς το σαββατοκύριακο θα υπάρξει μία διαταραχή που ακόμα δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ένταση και τη διάρκεια των φαινομένων.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *