Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στην Μακεδονία όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά των νόμων Ημαθίας Κιλκίς Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα κεντρικά τμήματα για λίγο 7 και βόρεια βορειοανατολικοί και στα ηπειρωτικά τμήματα 4 με 5 μποφόρ το μεσημέρι και 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά Και βόρεια τμήματα έως 35 με 38 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιωτικά και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και ανατολικοί 3 με 4 και ενδεχομένως το μεσημέρι στα ορεινά και 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στο εσωτερικό του νομού Μαγνησίας από 21 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

+++++++++++++++

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της Μακεδονίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση κυρίως στα ορεινά των νόμων Ημαθίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Σερρών και Δράμας.

Στα ηπειρωτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά 3 με 4 μποφόρ Βόρειοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά Και βόρεια έως 35 με 38 βαθμούς στα ανατολικά Ηπειρώτικα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια και ανατολικοί 3 με 4 και στα ορεινά και μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στο εσωτερικό του νομού Μαγνησίας από 21 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

++++++++++++++++

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ηπειρωτικά και βορειοδυτικοί 3-4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά Και βόρεια από 35 έως 38 στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 24 έως 32 στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και τα βόρεια της Λάρισας όπου δεν αποκλείεται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι με την ίδια ένταση Ανατολική στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και το εσωτερικό του Νομού Μαγνησίας από 20 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *