Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Θερμοκρασίες στα όρια του ελαφρού καύσωνα για τμήματα μακριά από τη θάλασσα

Τάση του καιρού για τις επόμενες 10 μέρες οσο αφορά τις βροχοπτώσεις αλλά και τις θερμοκρασίες.

 

Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Σάββατο 19 Αυγούστου.

Θερμοκρασίες από 17 έως και 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια λίγο χαμηλότερα στα ανατολικά και νότια. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Κυριακή 20 Αυγούστου.

Θερμοκρασίες από 18 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια χαμηλότερες στα ανατολικά και νότια. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Δευτέρα 21 Αυγούστου.

Θερμοκρασίες από 18 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια λίγο χαμηλότερη από τη Στερεά και νοτιότερα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Τρίτη 22 Αυγούστου.

Θερμοκρασίες από 19 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια λιγο χαμηλότερη από τη Στερεά και νοτιότερα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Θερμοκρασίες από 19 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια λίγο χαμηλότερη από τη Στερεά και νοτιότερα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή.

 

Πέμπτη 24 Αυγούστου.

Θερμοκρασίες από 19 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια λίγο χαμηλότερη από τη Στερεά και νοτιότερα. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπορες στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς.

 

Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Θερμοκρασία από 18 έως 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς.

 

Σάββατο 26 Αυγούστου.

Θερμοκρασία από 18 έως τελευταία με 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα λίγο χαμηλότερη στα δυτικά. Πιθανότητα σύντομων καταιγίδων στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς τις θερμές ώρες της ημέρας.

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες 10 ημέρες. Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν φαίνεται σημαντική αλλαγή έως και το τέλος του μήνα από άποψη πτώσης θερμοκρασία και από άποψη φαινομένων. Ο μήνας θα τελειώσει και αυτός αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασιακα οχι βέβαια στα επίπεδα ρεκόρ του Ιουλίου (ρεκορ 1900-2023).

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *