Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-20/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας ανευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη και από βορειοανατολικές 3-4 στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη  την δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο και έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και  Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες 3 με 4 μποφόρ και ασθενείς τα πεδινα που  από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς 2-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα βορειότερα τμήματα ανευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη και μεταβλητοί ασθενείς στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και ως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στη Λάρισα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένα φαινόμενα πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στον Όλυμπο με πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθεί μεμονωμένη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι στα πεδινά βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου που δεν αποκλείεται λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές εως βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικοί ανατολικοι 2-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και 39 και στα ανατολικά και νότια πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία & Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων και Λάρισας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια  βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32.

+++++++++++++++

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα στα πεδινά το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και πρόσκαιρα σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου 38 με 39 βαθμούς Κελσίου έως 33 με 35 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά εξασθενημένοι και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *