Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-16/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια τη βόρεια Κρήτη τα βόρεια της Αττικής και πρόσκαιρα το μεσημέρι τη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο με σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που πιθανόν να επηρεάσουν αργά το απόγευμα για λίγο και ορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 με 7 και το πρωί στα βόρεια και 8 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο την ανατολική Ρόδου 33 με 34 βαθμούς Κελσίου και από 23 έως 30 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός κατά περιόδους με τοπικές νεφώσεις πριν από το μεσημέρι στις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες βροχές και τις μεσημεριανές ώρες σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης Θεσσαλίας και ενδεχομένως για πολύ λίγο για κάποια πεδινα γύρω από τα Τρίκαλα την Καρδίτσα τον Παλαμά την Ελασσόνα την Καλαμπάκα και τα Φάρσαλα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες αρχικά έως και 6 με 7 μποφόρ με στροφή σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα πεδινά τμήματα βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση παντού μικρή το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα περσινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται άστατος καιρός από νωρίς το πρωί στην Εύβοια τις Σποράδες τμήματα της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας της Αττικής της βόρειας Κρήτης με τοπικές βροχές κατά περιόδους φαινόμενα που πριν από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Πελοποννήσου της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου και ενδεχομένως της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας και των ορεινών της δυτικής Θεσσαλίας με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν και λίγες καταιγίδες τις προαναφερθείσες περιοχές. Τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι αξιόλογα στα ορεινά τμήματα της Όθρυς της κεντρικής Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 και ενδεχομένως το πρωί στα βόρεια και 7 και από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 στις υπόλοιπες πεδινές και θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο όπως και την ανατολική Ρόδο και από 23 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά νεφώσεις στις Σποράδες με σποραδικές βροχές φαινόμενα τα οποία θα επεκταθούν στη συνέχεια για λίγο στην Οθρυ που πιθανόν να είναι έντονα ενώ πολύ λίγα μεμονωμένα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στις υπόλοιπες πεδινές και ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας της περιοχής Φαρσάλων Ελασσόνας και Αγιάς στο νομό Λάρισας και και περίξ του Ολύμπου Κισσάβου Μαυροβουνίου και Πηλίου. Τα φαινόμενα μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Οθρυος ενδεχομένως να είναι για λίγο ισχυρά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες αρχικά έως σε 5 με 6 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πεδινά βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ τις θερμές ώρες της ημέρας με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 31.

+++++++++

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται τις πρώτες πρωινές ώρες άστατο καιρό στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Ευβοίας Βοιωτίας με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες φαινόμενα που το πρωί θα επηρεάσουν λίγο το νομό Γρεβενών περιοχές της Ηπείρου της Ευρυτανίας της Φωκίδας της Βοιωτίας της Αττικής της Αιτωλοακαρνανίας.Σταδιακά τα φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας θα επεκταθούν μειούμενα σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας της Στερεάς της βόρειας Πελοποννήσου και της Ηπείρου με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι για λίγο ισχυρά σε ορεινά τμήματα της Φθιώτιδας της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και βορειοδυτικοί 3-4 στις υπόλοιπες περιοχές με εξασθένηση παντού το βράδυ και στροφή παντού σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά την ανατολική Ρόδο και από 22 έως 30 με 31 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται το ξημερωμα άστατος καιρός στις περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με σποραδικές βροχές και ενδεχομένως σύντομες καταιγίδες με πρόσκαιρη βελτίωση. Τις θερμές ώρες της ημέρας η αστάθεια θα δώσει λίγα φαινόμενα και σε άλλες περιοχές της πεδιάδας και των Σποράδων μακριά από τη θάλασσα και κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους.

Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας νωρίς το πρωί με βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ αρχικά στις Σποράδες και 2-3 στα πεδινά με εξασθένηση παντού προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 με 33 βαθμός Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 31.

+++++++++++++++

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλες τις περιοχές της χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο νωρίς το πρωί μεμονωμένες μπορές η καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής τις Σποράδες στα ανατολικά του Πηλίου και την κεντρική Εύβοια με βελτίωση και τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας στο νομό Ημαθίας Πιερίας Πέλλας τα ανατολικά του νομού Λάρισας και του νομού Μαγνησίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση μικρή και στο νότιο Ιόνιο από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία έως 32-34 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και από 24 έως 30 με 32 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο νωρίς από το πρωί στις Σποράδες και το Πήλιο δεν αποκλείονται σύντομες μπόρες βελτίωση και τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά Όλυμπο Κίσσαμο Μαυροβούνι και Πήλιο με γρήγορη βελτίωση και εκεί.

Λάρισα: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοι 2-4 μποφόρ στα πεδινά της Θεσσαλίας με εξασθένηση παντού νωρίς το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 με 34 και ενδεχομένως γύρω από τη Λάρισα 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *