Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός αλλά ήδη από τα ξημερώματα στην κεντρική Μακεδονία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές οι οποίες από τις πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στη δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως κατά τόπους να είναι ισχυρές. Τοπικά φαινόμενα πριν από το μεσημέρι θα επηρεάσουν και τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και τα παράλια της Πελοποννήσου. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς ενώ δεν αποκλείεται λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και την Αττικοβοιωτία και την Εύβοια με σταδιακή βελτίωση σχεδόν παντού έως αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι για λίγο ισχυρά σε τμήματα των νόμων Κιλκίς Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Ημαθία Πιερία Πέλλας στα ανοιχτά των ακτών της Θεσσαλίας και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα των νόμων Δράμας Σερρών και Καβάλας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 με 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και από 23 έως 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείονται και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες κυριως στα ανατολικά του νομού Λάρισας τα παράλια της Θεσσαλίας και το νομό Μαγνησίας. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί από πολύ λίγα φαινόμενα και οι Σποράδες αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός αλλά γρήγορα θα συννεφιάσει και πριν το μεσημέρι θα εκδηλωθεί παροδική βροχή και τις μεσημεριανές ώρες πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά τα νότια και τα βόρεια ορεινά ημιορεινά από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 στα παραθαλάσσια βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 και από ανατολικές διευθύνσεις το μεσημέρι και απόγευμα έως 4 μποφόρ στην πεδιάδα με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 30.

+++++++++++++++++

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις πρωινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας στις Σποράδες την Εύβοια και ενδεχομένως σε ορεινά κυρίως τμήματα της Αττικοβοιωτίας της Χαλκιδικής και τα νότια της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Θεσσαλίας και κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Εως το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση ενώ ενδεχομένως στο ανατολικό Αιγαίο το απόγευμα να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 στα νησιωτικά τμήματα και παραθαλάσσια της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός αλλά από τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μαγνησία και τις Σποράδες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν για πολύ λίγο και κάποια άλλα τμήματα της υπόλοιπης Θεσσαλίας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στην πεδιάδα πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και στις Σποράδες από 20 έως 28.

++++++++++++

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται γενικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στο νομό Μαγνησίας στον την Εύβοια τις Σποράδες και αργότερα και στην ανατολική Στερεά τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία με λίγες παροδικές βροχές κατά περιόδους αλλά και σημαντικά ανοίγματα του καιρού. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6/7 και ενδεχομένως στα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις το Θερμαϊκό και το Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ και προς το βράδυ 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 22 έως 30 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας και τα παραθαλάσσια.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες όπου θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές βροχές οι οποίες ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο μέχρι το απόγευμα και κάποια άλλα τμήματα της πεδιάδας άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός θα τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί αρχικά έως 5 με 6 μποφόρ με στροφή σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 με εξασθένηση το βράδυ και στροφή σε δυτικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 30.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *