Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Επικράτηση του μελτεμιού στην αρχή και της ζέστης στη συνέχεια.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα της 7 Αυγούστου 2023.

10 και 11 Αυγούστου.

70% πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στη Μακεδονία την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία μόνο στα ανατολικά και νότια έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τα δυτικά λίγο χαμηλότερη.

30% πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο κυρίως στις 10 του μήνα.Θερμοκρασίες αρχικά έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά θα ανέβει σημαντικά στις 11 του μήνα έως τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++++

12 έως 14 Αυγούστου.

>95% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου κυρίως στις 12 και 13 του μήνα. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα με θερμοκρασίες έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με τάση προς τις 14 Αυγούστου να ανέβει στους 35 με 37 κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια πεδινά.

+++++++++++++

15 με 17 Αυγούστου.

54% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά αρχικά οχι πάνω από 35 με σταδιακή άνοδο στις 17 κοντά στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

26% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη Θράκη στην αρχή της περιόδου και βελτίωση στη συνέχεια θερμοκρασίες στα δυτικά έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά κοντά στους 35 με 37.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

18 έως 22 Αυγούστου.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες αρχικά στα δυτικά έως 37 με 38 βαθμούς λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά αλλά στις 20 και 21 του μήνα θα σημειώσει πτώση παντού και δεν θα ξεπερνά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

24% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας στις 18 του μήνα και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασίες έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά με άνοδο στις 21 και 22 του μήνα σε όλα τα ηπειρώτικα έως και 39 βαθμούς Κελσίου.

23% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στις 20 κυρίως του μήνα στα ορεινά της Μακεδονίας ενώ στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός. Θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά έως 38 και από τις 19 του μήνα 40 με 41 βαθμούς Κελσίου με μικρή κάμψη κάτω από τους 40 στις 21 και 22 του μήνα.

23% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στις 18 του μήνα στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και ορισμένα ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασίες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα όλες τις ημέρες μεταξύ 37 και 39 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι δεν αναμένονται και τις επόμενες δύο εβδομάδες αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Λίγες βροχές ανευ σημασίας ενδεχομένως να σημειωθούν 10 και 11 του μήνα κυρίως στα ανατολικά ηπειρώτικα αλλά και αυτό ακόμα είναι αρκετά αμφίβολο με τη θερμοκρασία όμως να πέφτει τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου με τάση μικρής ανόδου στη συνέχεια.

Για το τριήμερο 12 με 14 Αυγουστου στου έχει κλειδώσει ότι δεν θα σημειωθούν φαινόμενα στη χώρα εκτός ισως από κάποιες μεμονωμένες βροχές στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με τη θερμοκρασία σταδιακά από τους 32-35 να πλησιάζει πριν το Δεκαπενταύγουστο στους 35 και 37 κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα.

Για το τριήμερο 15 με 17 Αυγούστου δηλαδή τις άγιες ημέρες ο καιρός θα παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία αν και με μικρά σκαμπανεβάσματα στη δυτική Ελλάδα να βρίσκεται σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα έως και 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγο χαμηλότερα.

Τέλος για την περίοδο 18 έως 22 Αυγούστου η πιθανότητα και πάλι για αξιόλογα φαινόμενα δεν υπάρχει εκτος απο κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και ενδεχομένως και σε κάποια άλλα ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας άνευ σημασίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι φαίνεται ότι αργά αλλά σταθερά οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα σε αρκετές περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας δηλαδή μεταξύ των 37 και των 40 βαθμών κελσίου. Η πιθανότητα κάποιου ψυχρού διαστήματος ή κάποιου πολύ θερμου είναι πολύ μικρή αυτή τη στιγμή. Όπως και να χει ο μήνας οδεύει να είναι αρκετά ζεστός και αυτός ανεξαρτήτως αν θα υπάρξουν 4 με 6 ημέρες με θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα για όλες τις υπόλοιπες φαίνεται ότι θα πάμε πάνω από τα κανονικά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *