Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στο Ιόνιο και τα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας με πολύ μικρή πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων βροχών στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής πελοποννήσου και των νησιών του Ιουνίου άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 και στα νότια του Ιονίου 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές έως νότιες διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο τηδυτική χώρα τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου ενώ πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και τα ανατολικά της Ρόδου 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα παραθαλάσσια 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά της Θεσσαλίας ενώ στα δυτικότερα θα επικρατεί ένα νοτιοδυτικό ρεύμα με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από το απόγευμα και μετά στην ανατολική Μακεδονία τη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες και τα ανατολικά της Εύβοιας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες τοπικές βροχές θα ανέυ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πιθανόν στη δυτική Στερεά την δυτικη και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική Ρόδο έως 35.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες σύντομες βροχές άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα και από ανατολικές 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα ηπειρωτικά γύρω από το Αιγαίο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες σύντομες βροχές πολύ μικρής έντασης και διάρκειας στο νομό Μαγνησίας Φθιώτιδας στα βόρεια της Εύβοιας στη Φωκίδα τη Βοιωτία τα νότια της Μεσσηνίας και της Λακωνίας και στα ορεινά της Κρήτης με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με σταδιακή μικρή στροφή σε βορειοδυτικούς και μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 24 έως 32 και τοπικά στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδου 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα στο νομό Μαγνησίας και κυρίως στην περιοχή του Πηλίου και της Οθρυος που βλέπουν προς το Αιγαίο καθώς και στις Σποράδες να εκδηλωθούν κάποιες γρήγορες βροχές με σχετική βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτεται από αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες έως και το απόγευμα και νοτιοανατολικοι στα πεδινά το μεσημέρι και το απόγευμα με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 30.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *