Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Μίνι καύσωνας κατά περιόδους με απουσία βροχών

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 2 Αυγούστου 2023.

5 και 6 Αυγούστου.

> 95% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και παροδικά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία. Θερμοκρασιες αρχικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά ανατολική και νότια Πελοπόννησο έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου σε πτώση στους 35- 37 στις 6 του μήνα ενώ στα δυτικά θα σημειωθεί σημαντική πτώση που δεν θα ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια του 34.

++++++++++

7 με 9 Αυγούστου.

58% πιθανότητα για θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 36 με 38 βαθμούς με πτώση παντού στους 33-35 τις υπόλοιπες 2 ημέρες. Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στις 8 και 9 του μήνα στη Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά.

42% πιθανότητα για θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια οχι πάνω από 32 βαθμούς ενώ στα ανατολικά αρχικά έως 36 με πτωση στις 8 και 9 του μήνα όχι πάνω από τους 32 με 34. Τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στα σύνορα της Μακεδονίας και της Θράκης. Καλός καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

+++++++++

10 με 12 Αυγούστου.

32% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 12 του μήνα. Θερμοκρασίες από τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά στους 37 με 39 στα ανατολικά και νότια πεδινά.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία αρχικά στους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στις 12 του μήνα στα ανατολικά και νότια 38-40.

18% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία σταθερά τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου όλο το τριήμερο.

32% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά  της βόρειας Ελλάδας άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες έως 33 με 35 βαθμούς κελσίου σε όλες τις ημέρες.

+++++++++++++

13 έως 17 Αυγούστου.

54% πιθανότητα για καλό καιρό όλες τις ημέρες στη χώρα. Θερμοκρασίες σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά μακριά από το Αιγαίο.

46% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες βροχές στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στις 14 του μήνα και καλοκαίρια στην υπόλοιπη χώρα όλες τις ημέρες. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρώτικα έως 40 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

+++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι στις 5 και 6 Αυγούστου ψυχρό μέτωπο θα δώσει τοπικές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα σύντομες και με τη θερμοκρασία αρχικά ισως και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με πτωση παντού στις 6 του μήνα στους 32 με 37.

Για το τριήμερο 7 με 9 του μήνα αρχικά ζεστη έως και 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά με πτώση παντού τις επόμενες δύο ημέρες 33 με 35 βαθμούς και πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας και κυρίως στα ορεινά 8 και 9 του μήνα.

Για το τριήμερο 10 με 12 του μήνα και πάλι μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τη θερμοκρασία αρχικά σε κανονικά επίπεδα 33 με 35 βαθμούς με τάση ανόδου προς τους 37 με 40 κυρίως στα ανατολικά και νότια πεδινά χαμηλοτερη στα δυτικά και βόρεια.

Τέλος για την περίοδο 13 έως 17 Αυγούστου υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να βρισκόμαστε σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα με τη θερμοκρασία και κοντά στους 37-40 βαθμούς κατά περιόδους κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από το Αιγαίο που θα υπάρχουν βοριάδες και με τον καιρό να παραμένει καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο ζεστός καιρός κατά περιόδους λοιπόν συνεχίζεται τουλάχιστον 2-3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα και τις επόμενες 15 μέρες. Δεν μιλάμε για έναν καύσωνα γίγα αλλά μιλάμε για ενοχλητική ζέστη κατά περιόδους αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *