Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-6/8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοί 2 με 3 μποφόρ στο Ιόνιο 4 με 5 στο Κρητικό και από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα έως 38 με 40 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Ρόδο και από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και από δυτικές στο Κρητικό και το Ιόνιο 2 με 3 και τοπικά στα νότια 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά έως 38 με 40 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Ρόδο και από 26 έως 36 στα κεντρικά παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++

Σάββατο 5 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες φαινόμενα που αργότερα Θα επεκταθούν πρόσκαιρα και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της δυτικής Πελοποννήσου.  Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα ενδεχομένως να επηρεάσουν και τμήματα των νομών Σερρών Καβάλας και Δράμας και να επιμείνουν για λίγο ακόμα απομεινάρια σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι η αστάθεια θα είναι έντονη για τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας όπως Ημαθία Πιερία Πέλλα Θεσσαλονίκη Κιλκίς Χαλκιδική καθώς και τα παράλια της Θεσσαλίας. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις ανωτέρω περιοχές είναι μεγάλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και νοτιοανατολικοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο με την ίδια ένταση με στροφή αργά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια σε βορειοδυτικούς 5 μποφόρ και θα παραμείνουν νοτιοδυτικοί στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου και όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα, έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία ανατολική Στερεά ανατολική και νότια Πελοπόννησο έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στη Λάρισα και αργά το απόγευμα ενδεχομένως και σε παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και πιθανώς νομού Μαγνησίας με βελτίωση αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομες σποραδικές καταιγίδες στον Όλυμπο την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας του Ζάρκου και στη συνέχεια και σε τμήματα της περιοχής Κισσάβου Μαυροβουνίου και ενδεχομένως και σε κάποια πεδινά τμήματα γύρω από τη Λάρισα τον Τύρναβο και την Αγία. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα το μεσημέρι και το απόγευμα στα πεδινά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στα θαλάσσια με στροφή πάντα το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις και λίγες σποραδικές βροχές νωρίς το ξημέρωμα σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας με γρήγορα όμως βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και στα νότια 6 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και πρόσκαιρα στη Βοιωτία τη Λακωνία την Αργολίδα και τον Έβρο 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα σχετικά παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και από ανατολικές 2-3 στα πεδινά με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *