Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31-7/2-8/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα να τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές σε τμήματα των νόμων Δράμας Καβάλας Ξάνθης ενώ λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε άλλα τμήματα της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας ορεινά και ημιορεινά. Αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη για με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 23 έως 31 με 33 στα νησιωτικά τμήματα τα παραθαλάσσια και τα υπόλοιπα πεδινά.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες καταιγίδες στον Όλυμπο κατά κύριο λόγο και ενδεχομένως και σε κάποια άλλα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά του Ζάρκου του Ολύμπου και του Κισσάβου άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με γρήγορη στροφή μετά το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες που ενδεχομένως για λίγο να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα κοντά στα βουνά των νομών της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και του εσωτερικού της Πελοποννήσου με γρήγορη όμως βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και βορειοι 4 με 5 στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 36 στη βόρεια Ελλάδα έως 36 με 38 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και από 23 έως 33 στα  παραθαλάσσια και υπόλοιπα πεδινά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά και ενδεχομένως σε κάποια πεδινά τμήματα κοντά στα βουνά όλων των νομών της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά που ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια πεδινά ημιορεινά τμήματα γύρω από τον Τύρναβο την Ελασσόνα την Αγία και τα Φάρσαλα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά ανατολικοι νοτιοανατολικοι το μεσημέρι και το απόγευμα και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32.

+++++++++++++++

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα έως 32-34 νησιώτικα και έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Στερεά και τα πεδινά της Πελοποννήσου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοί το μεσημέρι 2-4 μποφόρ στα πεδινά και οι νοτιοανατολικοί το απόγευμα με την ίδια ένταση με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37/38 και γύρω από τη Λάρισα 39/40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 35.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *