Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία με τη ζέστη παρούσα και τις βροχές απούσες.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 28 Ιουλίου 2023.

31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 39 και στη συνέχεια έως 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++ 

2 έως 4 Αυγούστου.

90% πιθανότητα για ελαφρύ κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες 39 έως 42 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά λίγο χαμηλότερες στα δυτικά.

10% πιθανότητα για λίγα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βορειας χώρας στις 3 και 4 του μήνα και στο βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρώτικα 37 με 40 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες στα δυτικά και βόρεια.

+++++++++++

5 έως 7 Αυγούστου.

50% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στις 6 του μήνα και 7 στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια αρχικά έως και 40 με 42 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση μικρή στις 6 και μεγαλύτερη στις 7 του μήνα όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς σε καμία περιοχή της χώρας.

28% πιθανότητα για καλοκαιρια σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση στις 6 και 7 του μήνα όχι πάνω από 33 με 35.

11% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 7 του μήνα  στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 5 και 6 του μήνα άνω των 40 βαθμών Κελσίου με σημαντική πτώση στις 7 οχι πάνω από 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

11% πιθανότητα με τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά περιόδους και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε υποφερτά επίπεδα όλες τις ημέρες 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

++++++++++++

8 έως 12 Αυγούστου.

50% πιθανότητα για θερμοκρασία στα ανατολικά αρχικά έως τους 35 με 36 στους 37/40 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια. Καλοκαίρια σε όλη τη χώρα.

20% πιθανότητα για καλό καιρό στη χώρα αρχικά αλλά στις 9 του μήνα θα σημειωθούν λίγα μεμονωμένο φαινόμενο στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και στις 11 του μήνα σε πολλές περιοχές του βορείου Ιονίου της Ηπείρου και των ορεινών της Μακεδονίας μικρής έντασης και διάρκειας. θερμοκρασίες 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια αρκετά χαμηλότερη στα δυτικά ενώ στις 11 του μήνα θα πέσει περαιτέρω στη δυτική χώρα.

17% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 11 του μήνα. Θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια τμήματα έως 39 με 42 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν 42-43 στις 10 του μήνα με σημαντική πτώση στις 11 από πουθενά δεν θα ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

13% πιθανότητα για καταιγίδες στην Θράκη στην αρχή της περιόδου και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής Μακεδονίας τις υπόλοιπες μέρες. Θερμοκρασία έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου και τοπικά 42 στα ανατολικά Ηπειρώτικα με πτώση από τις 11 του μήνα που παντού δεν θα ξεπερνά τους 35 με 38 βαθμούς και στα δυτικά και βόρεια πιο χαμηλή.

++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η ζέστη έως έντονη ζέστη θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο εβδομάδες κατά περιόδους στη χώρα μας. Οι μόνες περιοχές που δεν είναι σε πιθανοτητα για κάποιες αξιόλογες καταιγίδες είναι η ανατολική Μακεδονία και Θράκη κυρίως στις 5 με 7 Αυγούστου. Επίσης πιθανότητα για υψηλές θερμοκρασίες έχουμε στις 2 με 6 Αυγούστου από θα ξεπεράσουμε και τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους με  πρόσκαιρη πτώση στη συνέχεια. Ανάμεικτη εικόνα με πιθανότητα για αρκετή ζέστη αλλά όχι καύσωνα έχουμε και για την έναρξη του 2ου δεκαημέρου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *