Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 27-30/7/2023 + ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν το απόγευμα σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τους νόμους Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου και γύρω από τη Θάσο και τη Σαμοθράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σαφώς καλύτερος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Προβλέπονται άνεμοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα έως 34 με 35 στα δυτικά ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη 36 με 38 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά από 25 έως 34.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα όπου στον Όλυμπο δεν αποκλείεται να εκδηλωθει μεμονωμένη μποραί με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα περσινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 25 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 34.

+++++++++++++

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση σημαντική προς το βραδυ σε όλα τα πελάγη και ενίσχυση μόνο στα Δωδεκάνησα σε βορειοδυτικό ανεμο στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά Ελλάδα την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

++++++++++++

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας με πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθούν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και στα νότιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά την νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και από 23 έως 32-34 νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη μπορα στον Όλυμπο με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και αργά το απόγευμα ανατολικοι 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

+++++++++++

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στην Μακεδονία και στη Θεσσαλία που δεν αποκλείεται στα βουνά να εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 37-39 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και από 24 έως 34 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και την περιοχή Όλυμπος στη Λάρισα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο που δεν αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και νότιοι 2 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 33.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *