Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/7/2023

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα νεφώσεις το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη που ενδεχομένως να δώσει κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως στους νομους Σερρών Καβάλας Δράμας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου. Πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά με τον ελαφρύ καύσωνα παρόν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με ενίσχυση στα Δωδεκάνησα στα 6 με 7 μποφόρ προς το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου τα νησιά του Ιονίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές από 24 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ελαφρού καύσωνα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ελαφρού καύσωνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση και από ανατολικές διευθύνσεις 3 και το μεσημέρι 4 μποφόρ στην πεδιάδα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 34.

++++++++++++++

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνθήκες καύσωνα σε τμήματα του εσωτερικού της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και βορειοδυτικοί 5 με 6 και στη ανατολικά της Κρήτης και 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 με 40 στη βόρεια Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη νότια Κρήτη και την Ρόδο ενώ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας πρόσκαιρα 42 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στον Όλυμπο το μεσημέρι και το απόγευμα. Συνθήκες καύσωνα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες καύσωνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ασθενείς που το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 2 με 4 μποφόρ και γρήγορα νοτιοδυτικοί στο εσωτερικό 4 με 5 με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 43 με 45 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 37.

+++++++++++++++

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας το μεσημέρι και το απόγευμα και μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων σε αυτές τις περιοχές. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα σε τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4 με 5 και από δυτικές βορειοδυτικές στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ με στροφή παντού το βράδυ σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και πρόσκαιρα 40 στην δυτική Πελοπόννησο έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ σε Θεσσαλία ανατολική Στερεά και ανατολική και νότια Πελοποννησο πρόσκαιρα 44 με 46 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο εσωτερικό και τοπικά το μεσημέρι πιθανόν και 6 και νοτιοανατολικοι τα θαλάσσια που γρήγορα και εκεί μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 6 μποφόρ με εξασθένηση μικρή το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 25 με 42/44 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 25 έως 44/46 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *