Πλησίασε τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Λάρισα. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες από όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία.

Έναρξη νέου κύματος καύσωνα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 42 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας ενώ στη Λάρισα πλησίασε στους 43.

Αναλυτικά οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών στην πιο κάτω εικόνα:

 

Στην περιοχή της Θεσσαλίας οι άνεμοι εξασθένισαν τελείως και επικράτησε κατά διαστήματα άπνοια και ένα δυτικό ρεύμα έως και αργά το απόγευμα που επικράτησεη ανατολική αύρα. Μάλιστα σημειώθηκαν και καταιγίδες διάσπαρτες στον Όλυμπο και τον Κισσαβο που επηρέασαν για λίγο και την Ελασσόνα και την Αγια. Οι θερμοκρασίες έφτασαν σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμενόμενα βέβαια από το  weather group.gr.

 

Αναλυτικά υψηλότερες θερμοκρασίες από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιφέρειας μας ήταν οι εξής:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 42,7

Λάρισα EAA 42,5

Λάρισα ATA  41,6

ΑΣ Πλατανουλιων 41,3

Δένδρα Τυρνάβου 41,3

Νέσσωνα Συκουρίου 41,1

Πλατανούλια 41,2

Χάλκη Λάρισας 41,2

Λαρισα ΕΜΥ 41

 

Σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας σημειώθηκαν:

Ελασσόνα 40.5

Φάρσαλα 40,6

Καρδίτσα πόλη 41,6

Τρίκαλα 40,7

Καλαμπάκα 38.6

Μουζάκι 39,2

Αγιά Λάρισας 36,1

Βόλος κέντρο 38,9

Βόλος παραλία 34,8

 

Για την αυριανή μέρα δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στις μέγιστες θερμοκρασίες εκτός από ενισχυμένο ανατολικό ρεύμα νωρίς το απόγευμα που θα επικρατήσει και θα ρίξει λίγο νωρίτερα τον υδράργυρο. Μπορείτε να δείτε την αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Θεσσαλίας έως και την Κυριακή 23 του μήνα στο link

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *