Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-23/7/2023

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνθήκες καύσωνα στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και τα πεδινά της Πελοποννήσου 42 με 43 βαθμούς Κελσίου και από 27 έως 36 στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στον Όλυμπο όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση. Συνθήκες καύσωνα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες καύσωνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά το απόγευμα ανατολικοί στα ανατολικότερα τμήματα και νοτιοδυτικοί στο εσωτερικό με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 25 έως 43 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 27 έως 38.

++++++++++++++++

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου δεν αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα με γρήγορη βελτίωση. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μποφόρ το πολύ στο Αιγαίο και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 40 με 42 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τα πεδινά της Πελοποννήσου 43 με 44 βαθμούς Κελσίου και από 28 έως 40 στα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στο εσωτερικό.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοδυτικοί στην πεδιάδα και ανατολικοι στα παραθαλάσσια και το νομό Μαγνησίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 26 έως 43 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 28 έως 38.

+++++++++++++

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 με 42 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους στους 43 με 45/46 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά από 28 έως 40 και τοπικά στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στο εσωτερικό.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και παροδικά ανατολικοι τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικότερα τμήματα νοτιοδυτικοί στα δυτικότερα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 26 έως 43 με 45/46 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 28 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου δεν αποκλείονται και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στα ανατολικά και νότια ηπειρώτικα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη με ενίσχυση στα 6 με 7 και βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα 6 μποφόρ και στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 43 με 45/46 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες ισχυρού καύσωνα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 και αργότερα 5 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 26 έως 43 με 45/46 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 28 έως 42.

++++++++++

Μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες αφού θα βρεθούμε στον κόκκινο συναγερμό με πολύ υψηλές θερμοκρασίες κοντά στα ρεκόρ των περισσότερων περιοχών της χώρας.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *