Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/7/2023

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της Μακεδονίας με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης λίγων μεμονωμένων καταιγίδων στα σύνορα με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία. Ελαφρύς καύσωνας στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και στη συνέχεια από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 41 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά τμήματα και από 25 έως 34 στα νησιωτικά τμήματα και τοπικά στη νότια Κρήτη και στην ανατολική Ρόδος 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί παντού 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 23 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της Μακεδονίας με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ελαφρύς καύσωνας στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 στη δυτική Ελλάδα έως 41 με 42 βαθμούς στη Θεσσαλία τη Μακεδονία την Αανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα έως 38 και στα νησιωτικά από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί αρχικά 4 μποφόρ και γρήγορα και στις πεδινές περιοχές 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 35.

++++++++++++

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της Μακεδονίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Ελαφρύς καύσωνας στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα έως 40 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα την ανατολική Ρόδο και από 26 έως 35 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο που δεν αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα το μεσημέρι με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 23 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 35.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *