Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/7/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου δεν αποκλείονται και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας τις θερμές ώρες της ημέρας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 16 έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20 έως 30 με 33 στα παραθαλάσσια νησιώτικα και υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας εκτός από την Ρόδο που τοπικά θα φτάσει τους 36.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου και τοπικά γύρω από τη Λάρισα πιθανόν 38 ενω στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 33.

++++++++++++

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα πελάγη και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί από 17 έως 37 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα έως 39 με 41 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και από 23 έως 37 στα νησιωτικά παραθαλάσσια και πεδινά υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση και στροφή σε ανατολικούς ασθενείς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 21 έως 37 με 39 και πιθανόν γύρω από τη Λάρισα 40 βαθμοί Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Πέμπτη 13  Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα και μεταβλητοι στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί από 18 έως 39 με 40 στη δυτική Ελλάδα και ως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 26 έως 35 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοι 2 με 3 μποφόρ με στροφή σε νοτιοανατολικούς αργά το απόγευμα με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας από 23 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και γύρω από τη Λάρισα πιθανόν 42 ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 35.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *