Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-10/7/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 8 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τιςπρο μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τη Χαλκιδική και τις Σποράδες θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας φαινόμενα που θα επηρεάσουν για λίγο και τμήματα της κεντρικής Εύβοιας με βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανόν για λίγο καταιγίδες φαινόμενα τα οποία αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει παντού. Δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση στο Αιγαίο προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και από 21 έως 32 στα νησιωτικά τμήματα και τα παραθαλάσσια της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά πριν το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες με πιθανότητα για σύντομες μπόρες και γρήγορη βελτίωση νωρίς το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν μόνο λίγες νεφώσεις στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και πρόσκαιρα το μεσημέρι 3-4 στα πεδινά με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου και γύρω από τη Λάρισα 36 ενώ στα υπόλοιπα από το νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα πόδια της Χαλκιδικής τις Σποράδες και το κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας όπου δεν αποκλείονται λίγες μπόρες με γρήγορη βελτίωση πριν από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό και από βόρειες διευθύνσεις στα υπόλοιπο Αιγαίου 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 35 βαθμούς στα βόρεια έως 36 με 38 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά και το εσωτερικό και από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται λίγες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το πρωί και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ αρχικά και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά να εξασθενεί παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομό Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 20 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και γύρω από τα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί 2 με 4 στα υπόλοιπα πελάγη και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους μόνο στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοανατολικοί ασθενείς το απόγευμα και στα θαλάσσια και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 18 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποραδες από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *