Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-7/7/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από τις προ μεσημβρινές ώρες κιόλας στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες φαινόμενα τα οποία γρήγορα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τις μεσημεριανές ώρες σε τμήματα της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου στα ορεινά της Κρήτης. Ανεπηρέαστες θα παραμείνουν η Θράκη και το μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής χώρας. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη για την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις του Αιγαίου 5 με 6 μποφόρ και από βορειοδυτικές 4 με 5 στις υπόλοιπες περιοχές με γρήγορη στροφή και στο Αιγαίο σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και πρόσκαιρα στη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τοπικά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και από 22 έως 32 στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και πολύ πιθανώς και σε πεδινά τμήματα κυρίως στους νόμους Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας και την περιοχή της Όθρυς στη Μαγνησία με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα με τα εντονότερα φαινόμενα είναι μεγάλη.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά και βόρεια της πόλης και ενδεχομένως για λίγο και σε αυτή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ Σποράδες και γρήγορα μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα το απόγευμα για λίγο βορειοανατολικοί 2 με 3 με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου  από 20 έως 33 και τοπικά γύρω από τη Λάρισα τα Φάρσαλα και το Βελεστίνο 34 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 30.

+++++++++++

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της Λακωνίας και της Μεσσηνίας της Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς της Ημαθίας της Πιερίας των Σερρών και της Καβάλας με βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια για ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και την κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 22 έως 30 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο την Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά κυρίως των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου και Κισσάβου στο νομό Λάρισας. Η πιθανότητα φαινομενων σε πεδινά τμήματα κυρίως γύρω από την Ελασσόνα τη Λάρισα το Ζάρκο τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα είναι πολύ μικρή.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και πολύ μικρή πιθανότητα στα γύρω βουνά να εκδηλωθούν σύντομες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες αρχικά με εξασθένηση και το απόγευμα ανατολικοί στα παιδιά 12 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 19 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31.

++++++++++++++++

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην Μακεδονία και Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Πελοποννήσου και της Ηπείρου πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης μόνο για τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια Ελλάδα έως 37 με 39 στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων μόνο για την περιοχή του Ολύμπου με γρηγόρη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 στα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 21 έως 35 με 37 και πιθανόν γύρω από τη Λάρισα 38 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 33.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *