Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Υψηλότερες από τις κανονικές καλοκαιρινές θερμοκρασίες της εποχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τάση καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος του ευρωπαϊκού προγνωστικόυ μοντέλου της 3 Ιουλίου 2023.

6 και 7 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενδεχομένως και άλλα βουνά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας μόνο. Καλοκαίρια στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++

8 έως 10 Ιουλίου.

89% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ενδεχομένως στην αρχή της περιόδου και σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

11% πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην αρχή και στο τέλος στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++

11 με 13 Ιουλίου.

70% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 36 στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

12% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα και πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία στα ανατολικά έως 34/36 βαθμούς Κελσίου έως 38/39 στα δυτικά.

11% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία με τους βοριάδες στο Αιγαίο να μην ξεπερνάει γενικά τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα.

7% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας όλο το τριήμερο με πιθανότητα για λίγα φαινόμενα και στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++

14 έως 18 Ιουλίου.

57% πιθανότητα για λίγες μονωμένες καταιγίδες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας στις 14 και 17 του μήνα. Καλοκαίρια στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες κατά περιόδους μεταξύ 36 και 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

32% πιθανότητα για καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας φαινόμενα που θα επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα ενώ θα επεκταθούν πρόσκαιρα και σε ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας της δυτικής κεντρικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας χαμηλότερη στη βόρεια Ελλάδα και τα ανατολικά τμήματα.

12% πιθανότητα τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αρχικά ενώ σταδιακά μετά τις 16 του μήνα θα επεκταθούν και σε τμήματα ολόκληρης της Μακεδονίας της Θράκης και ενδεχομένως στα ορεινά της βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αρχικά έως και 41 με 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα πέσει μετά τις 16 του μήνα στους 35 με 37.

++++++++++++

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ήρθαν για να μείνουν άλλες φορές σε ανεκτά και άλλες φορές σε πιο ενοχλητικά επίπεδα. Όπως και να έχει φαίνεται ότι μέχρι και τις 18 Ιουλίου είναι πολύ πιθανό ένα μέτριο κύμα καύσωνα με τη θερμοκρασία να φτάνει και να ξεπερνά οριακά τους 38 με 40 βαθμούς κελσίου σε κάποια τμήματα της κεντρικής και νότιας χώρας ευπαθείς στη ζέστη. Από άποψη βροχοπτώσεων αυτές έγκειται κυρίως για τα βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως για τα ορεινά την περίοδο 8 με 10 Ιουλίου και στη συνέχεια μετά τις 14.

 

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στο weather group.gr μέσω ασφαλούς διαδικασίας για την αγορά μετεωρολογικού σταθμού και άλλων αισθητήρων που θα βοηθήσουν στις καλύτερες εκτιμήσεις και προγνώσεις  ΔΩΡΕΑ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *