Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-4/7/2023 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά τμήματα και μόνο τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Θράκη πιθανότητα για λίγες παροδικές καταιγίδες. Τις θερμές ώρες της ημέρας η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες σύντομες βροχές ή καταιγίδες φαινόμενα που το απόγευμα θα έχουν σταματήσει παντού. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα πουθενά ενώ αντίθετα θα είναι λίγα μεμονωμένα και μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο και γρήγορα και στο Αιγαίο με εξασθένηση μικρή το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα, τμηματα της Ρόδου της Κρήτης και νησιών του ανατολικού Αιγαίου και από 28 με 30 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά και ενδεχομένως κάποιες διάσπαρτες μεμονωμένες βροχές στα πεδινά τμήματα τις απογευματινές ώρες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και πάρα πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας. Ο καιρός ήδη από το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια με εξασθένηση  το μεσημέρι και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί παντού 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 18 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 31.

++++++++++++++

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας στο εσωτερικό της Ηπείρου και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς με βελτίωση αργά το απόγευμα. Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα ανευ σημασίας δεν αποκλείονται και σε κάποια τμήματα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 με 5 στο Αιγαίο με στροφή σε βορειοδυτικούς στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20 έως 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και ενδεχομένως γύρω από τον Όλυμπο στο νομό Λάρισας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και νοτιοανατολικοί το απόγευμα και στα θαλάσσια και στα πεδινά 3-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου από 19 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου και πέριξ της Λάρισας πιθανόν και 36 ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 32.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

www.weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *